Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 02. 2019. 11:23   >>  10:50 3

NE GOVORI SLIKOM

Radio CG nedovoljno atraktivan za Željezaru Toščelik

Na spisku medija koji su juče bili pozvani na takozvani "Media day" Željezare Toščelik u Nikšiću nije bilo novinara Radija Crne Gore (RCG). Tim povodom reagovali su iz tog medija.

"Željezara Toščelik u Nikšiću prvi put otkad gazduje fabrikom omogućila novinarima da obuđu proizvodne pogone, ali na spisku pozvanih nije bilo Radija Crne Gore, jer nije dovoljno atraktivan medij pošto govori riječima, a ne slikom", navodi se u reagovanju RCG.

U godini kada Radio Crne Gore obilježava 75 godina trajanja, PR služba Željezare Toščelik proglasila ga je medijem prošlosti, navode iz RCG, i pitaju kako drugačije shvatiti njihovu odluku da među poslenicima javne riječi nema mjesta za njihovog novinara.

"Radio nije atraktivan medij jer govori riječima a ne slikom, ili možda smatraju da ne posjedujemo toliko bogatstvo riječi da opišemo blagostanje koje je Tojsali grupa donijela nekadašnjem gigantu crnogorske privrede", kazali su iz RCG.

Radovaće ih, kažu, ako će kolege koje su prvi put zakoračile u Željezarine pogone svoje gledaoce i čitaoce biti u prilici da obavijeste o rekordnoj proizvodnji i dobrim zaradama metalurga.

Kako su uskraćeni da progovore o Željezari, podsjećaju na stavke iz Kupoprodajnog ugovora - tokom tri godine uložiće 35 miliona eura, zaposliti 550 radnika i godišnju proivodnju povećati na 400.000 tona čelika.

"Željeli su, naravno novinari u prethodnom periodu da informišu javnost o poštovanju Kupoprodajnog ugovora, o čestim povredama zaposlenih, i njihovom nezadovoljstvu zaradama, nedovoljno plaćenom noćnom radu, jer se prozvodi samo u trećoj smjeni, kako bi poslodavcu račun za struju bio manji, o činjenici da Agencija za zaštitu životne sredine svojevremeno nije izdala fabrici integrisanu dozvolu za rad. No, sve su to bila pitanja, koja su ostajala bez odgovora", dodaju iz RCG.

O stanju u Željezari, kako navode, novinare je informisao povremeno Sindikat koji predstavlja oko 270 uposlenih od kojih je oko 100 po ugovoru na određeno.

"Možda će, kažu, 'Media day' kako su ga organizatori nazvali, biti nagovještaj boljeg sjutra za Željezaru Toščelik.

"Istinski želimo da tako bude, zbog zaposlenih i njihove egzistencije. Ne možemo reći zbog Nikšića i Crne Gore, jer Željezara odavno nije perjanica crnogorske privrede", zaključuje se u regagovanju Radija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније