Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

28. 02. 2019. 16:45 >> 16:12

PODACI CEDIS-A

PG, DG i CT potrošili najviše struje

Građani su u januaru ove godine potrošili 12 odsto više struje nego u tom mjesecu lani, a sedam odsto više nego u decembru, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). Naglasili su i da je 42 odsto električne energije distribuirano korisnicima Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

"Ekipe Sektora za održavanje su u januaru 1.445 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 28 hiljada eura. Tokom januara sprovođene su aktivnosti na realizaciji devet investicionih projekata ukupne vrijednosti oko milion i 186 hiljada eura, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za investicije u sekundarnu mrežu na području ulcinjske opštine", naglasili su iz CEDIS-a.

Kako su kazali, u toku jei realizacija projekta vrijednog 143 hiljade eura, koji podrazumijeva rekonstrukciju devet trafostanica 10/0.4kV na području Ulcinja, Bara i Budve.

"Tehnički pregled je u toku za osam objekata ukupne vrijednosti oko 360 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za trafo-stanicu 10/0,4kV”Nova br.1” u Ulcinjskom polju (75.000 eura). Takođe tokom januara završena su i četiri investiciona projekta na području Nikšića i Petrovca, ukupne vrijednosti oko 159 hiljada eura", objasnili su iz CEDIS-a.

Istakli su i da je ugrađeno 1.905 novih, elektronskih brojila.

"Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 298 hiljada, čime je pokriveno oko 75 odsto konzuma. Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 534 novih korisnika", saopšteno je iz CEDIS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније