Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 08. 2013. 11:15   >>  11:15

SMANJEN UVOZ

Pad spoljnotrgovinske razmjene

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za sedam mjeseci, prema preliminarnim podacima, iznosila je milijardu i 246,9 milionaeura što ukazuje na pad od 2,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Izvezeno je robe u vrijednosti od 227,3 milionaeura, što je  6,3 odsto više nego u prvih sedam mjeseci 2012. godine. Uvoz je iznosio milijardu i 19,6 miliona eura, što je  4,3 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 22,3 odsto i veća je u odnosu na pokrivenost u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 20,1 odsto .

Glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, u izvozu, bili su: Srbija (87,3 mil. eura), Republika Hrvatska (31,1 mil. eura), Slovenija (24,9 mil. eura).

U uvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, bili su: Srbija (286,4 mil. eura), Kina (90 mil. eura) i Grčka (82,7 mil. eura). Spoljnotrgovinska razmjena bila je najveća sa potpisnicama CEFTA sporazuma i Evropskom unijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније