Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 03. 2019. 06:48 >> 06:35

MORT SAOPŠTIO

Za legalizaciju obradili 21.000 zahtjeva

Na osnovu podataka iz februara obrađeno je 21.000 od 50.000 podnijetih zahtjeva za legalizaciju. Za većinu obrađenih zahtjeva tražena je dopuna dokumentacije, dok je za manji broj prekinut postupak ili su donešena rešenja, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja Marko Čanović

On naglašava da proces legalizacije nije blokiran, ali je sporiji od očekivanja zbog propisanih procedura i obima posla jedinica lokalnih samouprava i katastra, a ne zbog orto foto snimka, koji je završen prošle godine.

"Podnijet je veliki broj zahtjeva, tako da i njihova obrada predstavlja izazov za opštinske administracije, jer se radi o novoj proceduri i ne postoji praksa u postupanju", kazao je Čanović za Pobjedu.

On je podsjetio da procedura podrazumijeva utvrđivanje usklađenosti sa planskim dokumentima, riješene imovinsko-pravne odnose na zemljištu i objektu i volju podnosilaca zahtjeva.

Pojasnio je da je orto foto snimanje završeno prošle godine, a snimanje kritičnih zona uglavnom u južnom i centralnom dijelu završeno je skoro istovremeno sa istekom roka za prijavu legalizacije.

"U decembru prošle godine predati su podaci", navodi Čanović i dodaje da resorno ministarstvo, preko Jedinice za kontrolu kvaliteta, ima obavezu da kontroliše kvalitet elemenata navedenih u tehničkoj specifikaciji i Planu kvaliteta proizvoda sa isporučenim snimkom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније