Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.P. ]

08. 03. 2019. 11:23   >>  10:50

JAVNI POZIV MINISTARSTVA

Pčelarima podrška za nabavku plodišta za košnice

Kroz agrobudžetski Program za unapređenje pčelarstva, Ministarstvo poloprivrede i ruralnog razvoja objavilo je javni poziv za dodjelu podrške pčelarima za nabavku plodišnih nastavaka za 2019. godinu.

Registrovani pčelari i pravna lica koja se bave proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda kroz ovaj poziv mogu ostvariti bespovratnu podršku u iznosu do 50 odsto investicije za nabavku plodišnih nastavaka, saopšteno je iz Ministarstva.

"Javnim pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 60.000 eura. Trajanje poziva je do 31. jula 2019. godine."

Ministarsvo je prepoznalo potrebu da pomogne pčelarima, jer je, kako je navedeno, plodište dio košnice koji se najviše oštećuje prilikom proizvodnje meda, te pčelari izdvajaju znatna sredstva za zamjenu, kako bi održali higijensko – sanitarne uslove u kojima se pčelinje društvo nalazi.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su prethodnih sedmica objavljena tri javna poziva: za podršku mladim pčelarima početnicima, za nabavku kvalitetnog voska za organsko i konvencionalno pčelarenje i za odgajivače matica.

"Narednih dana biće objavljen i poziv za podršku za nabavku pčelarskih kontejnera i platormi za transport košnica", najavljuju iz Ministarstva.

Pozivaju pčelare da se na vrijeme informišu o mogućnostima podrške kroz javne pozive
(http://www.minpolj.gov.me/rubrike/Javni_pozovi_za_dodjelu_podrske/), kao
i ostale oblike podrške koji se kroz Agrobudžet za 2019. realizuju u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније