Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

08. 03. 2019. 16:40 >> 16:24
1

O EKONOMSKOJ SARADNJI

Radunović sa ambasadorima

Ministar finansija, Darko Radunović sastao se danas sa ambasadorima Češke, Turske, Italije, Hrvatske i Bugarske u cilju unaprijeđenja ekonomske saradnje.

Radunović je sa ambasadorom Češke, Karelom Urbanom razgovarao o aktuelnim mjerama fiskalne politike koju Vlada sprovodi sa ciljem snaženja stabilnosti i održivosti javnih finansija.

„Država Crna Gora je važan partner Češkoj“, rekao je Urban i kazao da je spreman da se i onako dobra saradnja između dvije države dodatno unaprijedi i poboljša posebno u oblastima ekonomije, nauke i turizma.

Radunović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, primio u zvaničnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Turske, Songul Ozan.

„Sastanak je bio prilika da se predstavi dosadašnja saradnja, kako kroz ekonomsku i spoljnotrgovinsku prizmu, te da se započne dijalog o budućim modelima poslovanja i približavanja interesa Crne Gore i Turske“, navodi se u saopštenju.

Ozan je kazala da je spremna da se za vrijeme trajanja njenog mandata saradnja između dvije zemlje, koju karakterišu tradicionalno dobri odnosi, dodatno osnaži i obogati novim sadržajima.

Radunović je primio u posjetu ambasadora Italije, Lucu Zeliolia i predstavio aktuelni makroekonomski okvir Crne Gore, kao i mjere koje se sprovode na snaženju makroekonomskih pokazatelja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na temu investicionih projekata u prioritetnim sektorima razvoja.

Radunović se sastao sa ambasadorom Hrvatske, Veselkom Grubišićem. Sagovornici su konstatovali tradicionalno dobrosusjedske odnose, osnažene i stručnom i tehničkom saradnjom za projekte u više oblasti.

Radunović je sa saradnicima ugostio i novoimenovanu ambasadorku Bugarske, Meglenu Ivanovu Plugčievu – Aleksandrovu. Posebna pažnja tokom posjete je posvećena unaprijeđenju ekonomskih i trgovinskih odnosa između dvije države. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније