Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2019. 16:08   >>  15:37 1

SDP

"Snažnijim pritiskom do povećanja minimalne zarade"

Za povećanje minimalne plate na 250 eura i uvođenje startnog neoporezivog dijela zarade potreban je još snažniji pritisak građana, sindikata, političkih partija, poslodavaca, nevladinog sektora i drugih društvenih činilaca, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Član Predsjedništva SDP Budva, Jovan Perović, kazao je da Budva ima sve preduslove da postane jedan od gradova u kojem će njeni stanovnici živjeti veoma dobro, biti dobro plaćeni, u kojem će škole i vrtići biti najbolji u Crnoj Gori, a uslovi za biznis razlog dolaska sve većeg broja investitora.

"Moramo voditi računa i o svim vrijednim ljudima koji na svojim leđima nose razvoj grada kako bi i oni bili dio zajedničkog uspjeha, dobro plaćeni i zaštićeni", naveo je Perović u saopštenju.

SDP će, kako je kazao, nastaviti da se zalaže za povećanje minimalne zarade i smanjenje poreza poslodavcima, a Budvane na to obavezuje i preko 800 potpisa koje su im sugrađani dali pri prikupljanju potpisa koje su organizovali prije godinu.

Perović je ocijenio da je Budva proteklih godina postala jedan od najznačajnijih ekonomskih centara Crne Gore i već sada je po mnogim parametrima samo Podgorica ispred Budve.

"Tokom prošle godine smo postali i grad sa najvećim brojem zaposlenih poslije Glavnog grada što svakako mora radovati svakog ko je svoju sudbinu vezao za, po mnogima, jedan od najljepših gradova na Jadranu", rekao je Perović.

On je dodao da ih brine što je prosječna zarada koja se isplaćuje u Budvi ispod državnog nivoa i za protekli mjesec iznosi 498 eura, dok je u susjednom Tivtu skoro 700 eura.

"Ako uzmemo u obzir da su troškovi života, zbog turizma kao osnovne grane privrede, izuzetno visoki, postavlja se pitanje koji je najbolji način za rješenje problema niskih zarada", naveo je Perović.

Prosjek od 498 eura uglavnom, kako je ocijenio, 'izvlače' zarade koje se mjere hiljadama eura, dok radnica ili radnik u ugostiteljstvu ili trgovini najčešće prima par stotina eura, a osiguran je na minimalac od 193 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније