Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 03. 2019. 17:21   >>  16:46

SIMOVIĆ U MOJKOVCU

Za vodovod u Podbišću preko 100.000 €

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović istakao je da će se u narednih pola godine realizovati više značajnih projekata u Opštini Mojkovac.

U radnoj posjeti Mojkovcu danas je boravio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović sa saradnicima.

Simović je tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem, a nakon toga su obišli više privrednih objekata, poljoprivrednika i viseći most na Tari koji povezuje naselja Gostilovina i Kaludra, koji će, kako je danas dogovoreno, uskoro biti rekonstruisan.

Simović je posjetio Agro-biznis centar, obišao radove na vodovodu u Podbišću, posjetio porodičnu firmu Žarka Veljovića, koja se bavi otkupom i preradom šumskih plodova te otkupni centar za mlijeko u Mojovačkim Poljima, razgovarao sa mještanima Gostilovone o rekonstrukciji visećeg mosta koji će ih povezati sa regionalnim putem Mojkovac-Žabljak i obišao poljoprivrednog proizvođača Slađana Minića u Tutićima.

Simović je rekao da je to potvrda ranije datih obećanja da će najčešća adresa rada Ministarstva poljoprivrede biti dobri i vrijedni domaćini, preduzetnici te odgovorne lokalne samouprave, kako bi zajednički unaprijedili poljoprivredu i stvorili uslove za kvalitetniji život u ruralnim područjima.

On je najavio u narednih pola godine realizaciju više značajnih projekata u Opštini Mojkovac.

"Dogovorili smo niz projekata koje ćemo realizovati tokom godine: završićemo veoma brzo vodovod u Podbišću, za koji je Vlada obezbijedila preko 100.000 eura, otkupni centar u Mojkovačkim Poljima, rekonstruisati viseći most u Gostilovini, koji je od velikog značaja za više mjesnih zajednica, a koji je, u ovom trenutku, očigledno nebezbjedan", kazao je Simović.

Predsjednik Mojkovca Ranko Mišnić istakao je da mjere Ministarstva poljoprivrede, koje su sve izdašnije, u velikoj mjeri pomažu razvoj mojkovačke poljoprivrede, kojoj vjetar u leđa , u okviru svojih mogućnosti, daje i lokalna samouprava.

"Sve te mjere omogućile su da dođemo do novih ideja i mogućnosti za razvoj sela te stvaranju uslova da i na tom području bude isplativ i sadržajan život mještana", naglasio je Mišnić.

Most u Gostilovini mnogo će značiti ne samo za mještane već i za stanovnike susjednih mjesnih zajednica, pa čak i onih u Vraneškoj dolini koji izdižu stoku na Sinjajevinu, smatraju Vukman Rovčanin i Radenko Baltić.

Na kraju danšnje posjete Mojkovcu, Simović je sa svojim domaćinom posjetio Šumsku upravu gdje je razgovarano o gazdovanju šumskim resursima s akcentom na visok stepen racionalnosti tokom njihove ekspluatacije.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније