Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

14. 03. 2019. 20:20   >>  20:02

NEZAKONITO ANGAŽOVANJE RADNIKA

"Država gubi prihode, biće posla za Komisiju"

Na velikim gradilištima uočava se znatan broj nezakonito angažovanih radnika, čime država gubi značajne prihode. Zato će taj problem, u narednom periodu, biti prioritet u radu Komisije za borbu protiv sive ekonomije kao i inspekcijskih službi i organa za sprovođenje zakona, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Vlada Crne Gore je danas, na 113. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Uredbu o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. godinu.

"Kriterijumi i postupak za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca utvrđuju se Uredbom i to na osnovu: odnosa ponude i tražnje na tržištu rada; mogućnosti zadovoljavanja tražnje na tržištu rada, zapošljavanjem crnogorskih državljana; zapošljavanja stranaca u Crnoj Gori u prethodnom periodu; iskorišćenosti godišnje kvote u prethodnoj godini; i potrebe poslodavaca za zapošljavanjem u godini za koju se utvrđuje kvota. Uredbom je propisano da se iz godišnje kvote izdvaja određeni broj dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, koje nadležno ministarstvo može dodatno rasporediti za pojedine namjene, u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje. Odlukom je određena kvota od 15.454 stranih državljana koji mogu privremeno boraviti i privremeno se zaposliti u Crnoj Gori u 2019. godini," navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније