Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: M.L.B.

15. 03. 2019. 12:50 >> 12:21

ZZZCG

Program osposobljavanja za 830 nezaposlenih

U programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih ZZZCG, biće uključeno 830 nezaposlenih.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore sjutra će objaviti konkurs za izbor izvođača obrazovanja i osposobljavanja odraslih, u 2019. 

"U programe će biti uključeno 830 nezaposlenih, na period do tri mjeseca. Od tog broja 430 će pohađati programe obrazovanja za sticanje stručnih kvalifikacija, dok će njih 400 sticati ključne vještine", saopšteno je iz ZZZCG.

Odlukom Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje je, na današnjoj sjednici, za realizaciju programa opredijeljeno 430.000 eura.

Od tog iznosa 330.000 eura biće utrošeno za programe sticanja stručnih kvalifikacija, a 100.000 eura za usvajanje ključnih vještina.

"Cilj programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kao jedne od mjera aktivne politike zapošljavanja, je eliminisanje obrazovnih prepreka nezaposlenih čije stečene kvalifikacije u formalnom obrazovanju ne odgovaraju potrebama na tržištu rada", saopšteno je iz ZZZCG.

Javni konkurs, inače, sadrži smjernice za podnošenje zahtjeva, za organizatore obrazovanja i trajaće do 1. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније