Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

21. 03. 2019. 07:20   >>  06:46

RADUNOVIĆ SAOPŠTIO

Kroz reprogram naplaćena 44 miliona

Država je od početka primjene Zakona o reprogramu poreskog potraživanja do kraja prošle godine ukupno naplatila 44,4 miliona eura reprogramiranog poreskog duga, što je 72,3 odsto planirane naplate po tom osnovu, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

 

On je juče u Skupštini kazao da su kompanije uplatile 35,1 miliona eura, fizička lica 6,1 milion, a javna preduzeća i ustanove lokalnih samouprava 3,2 miliona eura, pišu Dnevne novine.

“Reprogram poreskog potražvanja odobren je za 6.857 poreskih obveznika, sa iznosom osnovnog duga od 161 miliona eura, od čega je u prve dvije godine primjene tog propisa naplaćena skoro trećina ukupnih obaveza”, naveo je Radunović i dodao da je nivo dospjelog poreskog duga u posljednje tri godine smanjen za više od 190 miliona eura.

Od januara do kraja februara ove godine, kako je naveo, naplaćeno je 223,3 miliona eura prihoda budžeta, što je 34,7 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније