Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

21. 03. 2019. 17:12   >>  16:36

EPCG I GRADIR

Izabrani laureati nagrade PKCG

Elektroprivreda (EPCG) i Gradir Montenegro su laureati nagrade Privredne komore (PKCG) za prošlu godinu za uspješno poslovanje. Nagrade PKCG će dobitnicima uručiti crnogorski predsjednik, Milo Đukanović, na svečanosti 19. aprila u Vili Gorica.

Odbor za dodjelu godišnjih nagrada PKCG na današnjoj sjednici donio odluku da su laureati nagrade i Glosarij za društvenu odgovornost, Crnogorska komercijalna banka (CKB) za inovativnost i izvršni direktor Mercator-CG i Ivan Karadžić za unaprjeđenje menadžmenta.

“Nagrada najstarije poslovne asocijacije je najveće privredno priznanje, ustanovljeno 18. marta 1969. godine, i koje je do sada dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske ekonomije”, navodi se u saopštenju.

EPCG je, kako su rekli u PKCG, zavrijedila nagradu Komore zahvaljujući izuzetnim poslovnim i proizvodnim rezultatima ostvarenim tokom protekle godine.

“Kompanija je u prošloj godini počela značajan petogodišnji investicioni ciklus, vrijedan više od 170 miliona EUR, sa ciljem unaprjeđenja postojećih i stvaranja uslova za izgradnju novih izvora električne energije”, rekli su iz PKCG.

Iz Komore su podsjetili da je pljevljaski Gradir Montenegro osnovan 2006. godine privatizacijom Rudnika Šuplja stijena. Od polovine 2011. Rudnik posluje u okviru poljske rudarsko-metalurške kompanije ZGH, koja u avgustu 2013. postaje i većinski vlasnik.

“Gradir Montenegro je najbolje rezultate u proizvodnji ostvario u prošloj godini. Koncentrata cinka i olova proizvedeno je 25,76 hiljada tona, a ostvarena je maksimalna količina prerade rude na godišnjem nivou, u iznosu od 592,82 hiljade tona”, dodaje se u saopštenju.

Glosarij, laureat nagrade za društvenu odgovornost, aktivno podržava obrazovanje mladih, ljekare iz državnih zdravstvenih ustanova, donira sredstva i opremu za potrebe liječenja u zdravstvenim ustanovama, te doprinosi razvoju sporta i rekreacije u Crnoj Gori.

“Najveći broj aktivnosti realizuju u koordinciji sa partnerima iz inostranstva, lokalnom zajednicom i privrednicima sa kojima imaju dugoročnu saradnju. Tokom prošle godine su za ove aktivnosti utrošili oko 350 hiljada eura”, saopšteno je iz PKCG.

Laureat za inovativnost, CKB je 1. februara prošle godine lansirala CKB GO, novu generaciju mobilnog i internet bankarstva koja je razvijena sa kompanijom Finastra, trećom na svijetu u polju finansija i tehnologije.

“Riječ je o jednoj od najinovativnijih e-banking aplikacija ne samo na tržištu Crne Gore već i cijelog regiona. Aplikaciju karakterišu najviši nivo sigurnosti, jednostavnost, savremeni interfejs, inovativna rješenja poput identifikacije otiskom prsta, Face ID-a, plaćanje QR kodom i dijeljenje računa između više korisnika”, objasnili su iz Komore.

Izvršni direktor Mercator-CG Ivan Karadžić, laureat nagrade za unaprjeđenje menadžmenta, jedan je od najuspješnjih menadžera u Crnoj Gori, sa višedecenijskim iskustvom u preduzetništvu.

“Kompanija kojom rukovodi je pouzdan i siguran poslodavac, snažno posvećena građenju dugoročnih odnosa sa potrošačima, partnerima, dobavljačima, nadležnim institucijama i društvenom zajednicom. Mercator CG je poznat po društveno-odgovornom poslovanju, donacijama i sponzorstvima koje su usmjerene prvenstveno u sport, zdravstvo i obrazovanje”, dodaje se u saopštenju.

Nagrade PKCG će dobitnicima uručiti crnogorski predsjednik, Milo Đukanović, na svečanosti 19. aprila u Vili Gorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније