Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

23. 03. 2019. 12:36   >>  11:52

TRAŽE POMOĆ

Akcionari Atlas banke pisali Oravu

Većinski akcionari Atlas banke a.d. Podgorica uputili su juče pismo Delegaciji EU u Podgorici u kojem Delegaciju detaljno obavještavaju o, kako tvrde, nezakonitim postupcima Centralne banke vezanim za uvođenje privremene uprave i dokapitalizaciju banke.

“Najljubaznije vas molim da učinite što je u vašoj moći da pomognete u očigledno neravnopravnoj pravnoj borbi koju vodimo, a prije svega u smislu vladavine prava i zaštite akcionara iz EU, te da svojim ugledom i uticajem utičete na državne organe Crne Gore u smislu njihovog poštovanja prava i zakona”, ističe se u pismu koje je potpisao Milovan Milošević, advokat kompanija koje imaju većinski udio u Atlas banci, a od kojih neke imaju sjedište u članicama EU.

Ukazuje se da posebnu okolnost predstavlja činjenica da postoje ugovorne obaveze između EU i Crne Gore, zbog čega je EU zainteresovana za vladavinu prava i pravo na slobodno poslovanje, posebno iz ugla slučaja Atlas banke.

Kako navode u pismu, taj slučaj je pokazatelj stanja u Crnoj Gori i poštovanja obaveza propisanih poglavljima 23 i 24, ključnih za pristupanje Crne Gore EU.

“Kao što Vam je vjerovatno poznato, Centralna banka Crne Gore je uvela privremene uprave u dvije banke u vlasništvu akcionara koje zastupam, a potom je takođe oduzela dozvolu za rad i uvela stečaj IBM banci. Čvrsto stojimo na stanovištu da nisu postojali jasni i nedvosmisleni razlozi za uvođenje privremene uprave u ove dvije banke, te da su prava akcionara najozbiljnije ugrožena, kako samim uvođenjem privremene uprave, tako i postupcima i ponašanjem CBCG i drugih državnih organa. Čitav slučaj ima takođe posebnu težinu jer značajan dio deponenata i klijenta Atlas banke ima sjedišete u EU, te oni daljim postupanjem CBCG mogu biti značajno oštećeni”, stoji u pismu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније