Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

24. 03. 2019. 08:05 >> 07:31
1

U 2018.

Od sječe šuma prihodovano sedam miliona eura

Ukupno ostvareni prihodi od šuma u prošloj godini po svim osnovima iznose 6,73 miliona eura i oni su i pored pada proizvodnje na nivou prihoda iz 2017. godine, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za šume.

Iz Uprave je navedeno da je lani ostvareno 55 odsto očekivanog obima proizvodnje.

Prema podacima Uprave lani je u državnim i privatnim šumama posječeno ukupno 371.239 kubika drveta. Iz Privredne komore su upozorili da probleme sa nedostatkom sirovine imaju mali drvoprerađivači, jer ne mogu da dobiju sirovinu iz državnih šuma, budući da su, kako kažu, definisani uslovi nepovoljni za njih.

"Činjenica da smo imali manje ostvareni fizički obim proizvodnje, a da su ukupno ostvareni prihodi po svim osnovima utvrđeni na iznos od 6,73 miliona eura, moraju da kod nas izazovu određenu dozu zadovoljstva, jer je očito da su prihodi naplaćeni skoro u cjelini, što se prvi put dešava u ovoj Upravi i to daje određene pozitivne signale da sa takvim aktivnostima na naplati prihoda treba nastaviti”, kazali su Pobjedi iz Uprave za šume.

Predstavnici Uprave su saopštili da proizvodnja skoro i da ne zavisi od Uprave za šume, već od organizovanosti i kompetencija njihovih poslovnih partnera, kojima su, kako su kazali, planirane količine u principu blagovremeno obezbijeđene na terenu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније