Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

28. 03. 2019. 13:40 >> 13:05

RADUNOVIĆ I SEKULIĆ POZVALI

Privrednici iz Njemačke da investiraju u CG

Delegacija Odbora Asocijacije njemačke privrede za Istočnu Evropu, sastala se sa ministrom finansija Darkom Radunovićem i ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić, koja je pozvala njemačke privrednike da ulažu u Crnu Goru.

Radunović je, u prostorijama Ministarstva finansija, upoznao privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu.

Kako se navodi u saopštenju ministarstava, pohvalio je saradnju sa njemačkom razvojnom bankom KfW i naglasio da je saradnja plodonosna kada su u pitanju investicije u infrastrukturu, vodosnabdijevanje, sistem prerade otpadnih voda.

Radunović je govorio i o mogućnostima koje je Vlada Crne Gore stvorila za investicije i pozitivnom uticaju koji imaju na razvoj Crne Gore i izrazio nadu za većim prisustvom njemačkih investitora.

"Ovo je dobra prilika da prezentujemo potencijale Crne Gore kako bi bila privlačna za investicije. Crna Gora je za 2018. godinu ostvarila ekonomski rast od 4,9 odsto i ponosni smo na postignut rezultat u toku prošle godine", saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i istakla dobru saradnju Crne Gore i Njemačke i pozvala njemačke investitore da ulažu u našu državu.

Privrednici iz Njemačke su iskazali interesovanje za ulaganje u našu državu i narednih dana nastavljaju sa razgovorima i susretima sa predstavnicima Vlade i lokalnih samouprava.

Susretu je prisustvovao i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније