Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

01. 04. 2019. 17:52   >>  17:16

PKCG

Unaprijediti saradnju kroz prekogranične projekte

Saradnju Privredne komore Crne Gore (PKCG) i Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj moguće je unaprijediti kroz zajedničku realizaciju prekograničnih projekata, koje finansira EU iz pretpristupnih fondova, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Predsjednik PKCG Vlastimir Golubović, kazao je da ekonomska saradnja već postoji, ali da je potrebno raditi na njenom unaprijeđenju.

„Mnoge naše kompanije sarađuju duže vrijeme, ali mi ćemo nastojati da unaprijedimo i ojačamo saradnju”, rekao je Golubović.

Iz PKCG je saopšteno da je na sastanku crnogorske delegacije sa predstavnicima Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj dogovoreno organizovanje poslovnog foruma privrednika iz Crne Gore i Tešnja, tokom Međunarodnog sajma privrede koji se u tom gradu održava od 13. do 16. juna.

Na sastanku je ocijenjeno da će poslovni forum biti prilika da se napravi iskorak u unaprjeđenju poslovnih relacija između privrednika dvije države.

Crnogorski ambasador u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, smatra da ima dosta oblasti u kojima bi se mogla razvijati saradnja među partnerima iz Tešnja i Crne Gore, kao i da je za početak dobro što je jedna od najvećih kompanija iz Bosne i Hercegovine, tešanjska Hifa oil prije 20-ak dana otvorila objekat u Crnoj Gori.

„Prema mojim informacijama, već dobro funkcionišu. Smatram da će to biti samo jedna, prva ulaznica biznisu iz Tešnja u Crnu Goru, i vjerujem da će se tu potpomagati sve oblasti”, rekao je Lakić.

Predsjednik Skupštine PKCG Vojo Banović, govorio je o kapacitetima i potencijalima Luke Bar, kao i povlasticama koje preduzeća mogu dobiti ukoliko posluju u njenoj slobodnoj zoni.

On je pozvao predstavnice Biznis centra da organizuju privrednu delegaciju koja će posjetiti Crnu Goru i Opštinu Bar, kako bi se detaljnije upoznali sa mogućnostima, odnosno prednostima poslovanja u biznis zonama i slobodnoj zoni Luke Bar.

Na sastanku je ocijenjeno i da bi odlične političke i dobrosusjedske veze trebalo dodatno osnažiti kroz unaprjeđivanje ekonomske saradnje, dok je kao najveći izazov u privrednim odnosima prepoznata loša saobraćajna povezanost.

Predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj Senad Brka, saopštio je da je primarni cilj sastanka privredno povezivanje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Tešnja.

On je kazao da je Biznis centar organizacija nevladinog i neprofitnog karaktera koja okuplja više od 220 uspješnih kompanija i privrednika, a koja se od 2002. godine profilisala kao veoma pouzdan i bitan učesnik u stvaranju pozitivnog poslovnog i društvenog okruženja.

Nakon sastanka članovi crnogorske delegacije su obišli preduzeća Hifa oil, Inox Ajanović, Artisan, Socksmaker i Madi iz Tešnja.

Iz PKCG su saopštili da je radna posjeta Bosni i Hercegovini završena u Banja Luci, učešćem na svečanosti povodom dodjele nagrada najuspješnijim u privredi Republike Srpske.

Kompanija Alumina iz Zvornika osvojila je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih preduzeća, a priznanje u ovoj kategoriji osvojile su i firme Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice i Sim tehnik iz Kotor Varoši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније