Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

04. 04. 2019. 11:35 >> 11:38

POTPISAN SPORAZUM

Roming od 1. jula jeftiniji 27 odsto

Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene rominga u zemljama Zapadnog Balkana, potpisan je Digitalnom samitu ZB u Beogradu.

Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke, a ispred Crne Gore to je učinila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Naime, predviđeno je da cijene rominga u prvoj fazi od 1. jula budu smanjene za 27 odsto, dok se od 1. jula 2021. godine očekuje potpuno ukidanje rominga za Zapadni Balkan.

CIJena rominga sa Albanijom biće umanjena za čak 85 odsto, budući da Albanija do sada nije bila dIo sporazuma koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Održavanje Digitalnog samita inicirano je višegodišnjim akcionim planom za regionalnu ekonomsku saradnju u okviru Berlinskog procesa, inicijative čiji je cilj unapređenje regionalne saradnje, a prvi takav skup održan je prošle godine u Skoplju.

U okviru Digitalnog samita u Beogradu biće organizovan ministarski panel, na kojem će ministri razgovarati o putu Zapadnog Balkana u oblasti digitalizacije i implementacije ciljeva Digitalne agende za Zapadni Balkan.

Tokom Drugog digitalnog samita biće potpisan i Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije - o uzajamnom priznavanju usluga certifikovanja za elektronske transakcije, koje se pružaju u Crnoj Gori i kvalifikovanih usluga od povjerenja, koje se pružaju u Republici Srbiji.

Samit okuplja oko 3.000 učesnika iz 30 ekonomija Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније