Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

03. 04. 2019. 15:59   >>  15:58

PREKOGRANIČNA SARADNJA

Za projekte CG i Albanije 2,8 miliona eura

Potencijalnim korisnicima za zajedničke projekte Crne Gore i Albanije u oblastima zaštite životne sredine i zapošljavanja na raspolaganju je 2,8 miliona eura, istaknuto je informativnim sesijama održanim u Plavu i Baru.

Cilj sesija bio je predstavljanje Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata, u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija koji je otvoren za projektne predloge do 27 . maja 2019. godine.

„Za projektne predloge potencijalni korisnici iz Crne Gore i Albanije imaju na raspolaganju 2,8 miliona eura i to za projekte koji se koji treba da doprinesu zaštiti prirodnih resursa u jezerskim i planinskim oblastima, te jačanju zapošljivosti i socijalne inkluzije“, istaknuto je na info sesijama.

Poručeno je da je Ipa Program prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija 2014-2020 nastavak kvalitetne saradnje uspostavljene u okviru prethodne Ipe, kao i saradnje u okviru Prvog poziva, te da predstavlja odličnu mogućnost za saradnju i razmjenu iskustva.

"Kontinuirana saradnja između dvije zemlje rezultirala je ugovaranjem osam projekata ukupne vrijednosti 3,2 miliona eura u okviru Prvog poziva za dostavljanje prijedloga projekata. Ocijenjeno je da su ovakvi događaji dobra prilika da kroz edukaciju unaprijeđujemo kapacitete državnih institucija, civilnog sektora i lokalnih samouprava za kandidovanje projekata", saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici Ministarstva finansija, kao Ugovornog tijela tog Progama, upoznali su predstavnike javnih institucija, lokalnih samouprava i civilnog društva sa pravilima za apliciranje u okviru Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata.

Info sesije je organizovala Kancelarija za evropske integracije u saradnji sa Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija i uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније