Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

05. 04. 2019. 15:21 >> 15:21

SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE

Pojačan nadzor trgovaca u Podgorici

Tržišna i Inspekcija rada sprovele su pojačani trodnevni nadzor trgovaca u Podgorici krajem marta, u kojem su kontrolisali 177 subjekata i utvrdili 100 nepravilnosti, za čije otklanjanje je preduzela zakonom predviđene mjere, a tom prilikom izdali su ukupno 109 prekršajnih naloga, navodi se u saopštenju.

Tržišna inspekcija fokusirala se na kontrolu poštovanja propisanih obaveza subjekata nadzora u dijelu obavljanja djelatnosti, odnosno podnošenja prijava trgovine i prijava zanatstva, vođenja propisane evidencije o nabavci i prodaji robe, isticanja cijena proizvoda i usluga, uključujući i upoređivanje istaknutih sa utvrđenim cijenama i izdavanje računa.

"Glavni cilj Inspekcije rada odnosio se na smanjenje nezakonitog angažovanja radnika, ali pored toga inspektori su kontrolisali subjekte u domenu ostvarivanja prava zaposlenih, koji se najviše tiču neredovne isplate zarada i uplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, prekovremenog i noćnog rada, kao i uskraćivanje prava na sedmični i godišnji odmor", rekli su iz Uprave.

Inspekcija rada je zatekla 21 osobu bez ugovora o radu, od čega 14 stranaca i sedam crnogorskih državljana.

"Suzbijanje sive ekonomije na našem tržištu predstavlja jedan od prioriteta u radu Uprave za inspekcijske poslove, pa se u kontinuitetu sprovode akcije zajedničkih kontrola različitih inspekcija sa kojim će se nastaviti i u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније