Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 04. 2019. 15:59   >>  15:59 3

REAGOVANJE ISOP-A

"Prelević da shvati da je struja neophodna za život"

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku najoštrije osuđuje stav predsjednika odbora Regulatorne agencije za energetiku (RAE) Branislava Prelevića da se električnom energijom više ne može kupovati socijalni mir, navodi se u reagovanju dostavljenom Portalu RTCG.

 

Izvršni direktor Instituta Mitar Radonjić reagovao je na tekst, "Strujom se više ne može kupovati socijalni mir".

"Očigledno je da gospodin Prelević nema saznanja o ekonomskoj moći građana i građanki Crne Gore inače ne bi na ovako, blago rečeno, ignorantski stav prema građanima i građankama Crne Gore upoređivao električnu energiju sa bananama i krompirom i egzistencijalno pitanje cijene električne energije stavljao u istu ravan sa neobaveznim ćaskanjem u kafani. Skandalozno je da neko ko je čelnik Regulatorne agencije kaže da građani i građanke Crne Gore mogu sa komšijom ili u kafani ćaskati do mile volje o tome kako je nešto preskupo, ali da će to ipak na kraju morati da plate", navodi se u reagovanju.

Radonjić je podsjetio Prelevića da je električna energija neophodna za život svih ljudi i da to nikako ne smije biti opravdanje za njenim poskupljenjem.

"Ukoliko to gospodin Prelević zaista misli, neka umjesto električne energije za ogrijev ili za spremanje obroka porodici pokuša da iskoristi banane i krompir pa će mu biti jasno da električna energija nije roba kao i svaka druga i da poskupljenje električne energije uz obrazloženje da će je svako morati platiti predstavlja flagrantno kršenje osnovnog ljudskog prava građana i građanki Crne Gore - prava na život'", zaključuje se u reagovanju Radonjića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније