Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 12:33 >> 12:33
1

VUJOVIĆ O SPORAZUMU

Ukidanje rominga briše granice na Balkanu

Sporazum o ukidanju rominga između zemalja regiona, koji je ove sedmice potpisan u Beogradu, je izuzetno važan za jačanje industrije i skidanje granica u povezivanju regije, ocijenio je generalni menadžer kompanije Roaming Solutions group, Rade Vujović.


"To je prava stvar, da možemo bez granica da koristimo sve servise u regionu i da se fokusiramo samo na poslovanje bez dodatnih troškova", kazao je Vujović agenciji Mina-business.

Resorni ministri Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova potpisali su u četvrtak u okviru Digitalnog samita u Beogradu Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga, koji podrazumijeva njihovo postepeno snižavanje od 1. jula i potpuno ukidanje od 2021. godine.

Vujović je ocijenio da je skup poput Digitalnog samita izuzetno važan za povezivanje kompanija, vlada i akademske zajednice u regionu.

"Ovo je izuzetno važan samit i treba više da ih bude, jer je digitalizacija prilika da se zemlje Zapadnog Balkana približe razvijenim državama Evrope i svijeta", dodao je Vujović.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније