Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 08. 2013. 22:42   >>  22:42

VEKTRA BOKA

Isplaćena januarska zarada

Radnicima Vektra Boke u srijedu je isplaćena januarska plata, dok se u naredna dva dana očekuje isplata još jedne zarade, saopštio je predsjednik Sindikata preduzeća, Vojin Miljanić.

 

 

On je kazao i da bi danas trebalo da bude održan sastanak Izvršnog odbora Sindikata, jer radnici, kojima se uz doprinose i naknade za prevoz duguje još šest plata, nijesu zadovoljni dinamikom izmirivanja obaveza koje im preduzeće duguje, prenosi Radio Jadran.

»Ni Sindikat, ni radnici nijesu zadovoljni. Sa vlasnikom kompanije, Draganom Brkovićem, smo se sastali 11. jula, kada je bila obećana prodaja placa na Savini ili kreditno zaduženje u cilju izmirenja obaveza prema zaposlenima. Prošlo je već više od dva i po mjeseca, a od toga ništa nije realizovano. Jedino što je ispunio je plata koju smo dobili u srijedu«, rekao je Miljanić.

On je dodao da predstavnici menadžmenta tvrde da je preduzeće u izuzetno teškoj situaciji, jer je dosta radnika na bolovanju, pa je neophodno angažovanje sezonskih. Miljanić je podsjetio da je radnicima obećano i formiranje fonda za socijalni program za isplatu otpremnina.

Sindikat Vektra Boke tražio je prošle sedmice da se menadžment pismeno izjasni o placu na Savini, čijom bi se prodajom namirila dugovanja radnicima. Iz uprave su, kako je naveo Miljanić, dobili uglavnom iste odgovore kao i do sada.

Sindikat namjerava da nakon sastanka Izvršnog odbora pošalje novi dopis menadžmentu firme, kao odgovor na onaj koji im je uprava poslala.

Skupštinska Komisija za kontrolu postupka privatizacije je, zbog obaveza pojedinih poslanika, krajem jula prekinula raspravu o prodaji hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća Boka. Prethodno je Brković saopštio da radnicima ne može isplatiti zaostale zarade prije nego što se riješi pitanje restitucije i imovinsko-pravih odnosa za pojedine parcele, od čije bi se prodaje mogla izmiriti dugovanja prema zaposlenima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније