Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

10. 04. 2019. 15:13   >>  15:13

SPORAZUM CG, VB I SJEVERNE IRSKE

Olakšan prevoz robe i putnika

Sastanak Mješovite komisije u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između delegacija Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske održan je danas u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, kojom prilikom je potpisan sporazum o lakšem transportu roba i putnika.

Na sastanku je potpisan Protokol i parafiran tekst Sporazuma između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu putnika i tereta, olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera.

Sporazum je u ime Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore parafirao Dalibor Milošević, a u ime Departmana za transport Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Prajs Dankan.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, pomenute delegacije su se dogovorile i sporazumom obavezale na potpunu liberalizaciju prevoza tereta između dvije zemlje, u tranzitu i prevozu za/iz treće zemlje, što za prevoznike koji obavljaju prevoz između dvije zemlje znači znatno smanjenje administrativnih barijera i ograničavanje tržišta prevoza tereta.

Konstatovano je da postoji prostor i potencijal za unapređenje međusobne saradnje i poboljšanje trgovinske razmjene, a potpisivanje navedenog Sporazuma doprinjeće savremeno organizovanom međunarodnom prevozu između Crne Gore i Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније