Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

11. 04. 2019. 16:13   >>  16:13

CBCG

Nagradili najbolje diplomske i doktorske radove

Centralna banka Crne Gore (CBCG) uručila je danas Godišnju nagradu vrhovne monetarne institucije i nagradila najbolje radove stigle na konkurs objavljen krajem januara.

Iz CBCG je saopšteno da je nagradu, koja se dodjeljuje povodom Dana CBCG koji se obilježava danas, uručio viceguverner Miodrag Radonjić.

On je kazao da je CBCG posvećena razvoju naučne misli i da takvim i sličnim akcijama želi da pošalje poruku da je znanje najvredniji resurs.

Odlukom stručne komisije, u kategoriji za najbolji diplomski rad, nagradu su ravnopravno podijelile Ivana Tošković za rad na temu Ocjena kredibiliteta monetarne politike u režimu valutnog odbora i Zorana Zeković za rad Bankarsko tržište u Crnoj Gori: mikroekonomski pristup.

Nagrada za najbolji doktorski rad dodijeljena je Bojani Femić Radosavović za rad na temu Uticaj novih medija na lojalnost potrošača u uslugama na primjeru bankarskog sektora u Crnoj Gori.

„Odlukom Komisije, nagrada za najbolji magistarski rad ove godine nije dodiljena, jer jedini prispjeli rad nije iz oblasti koja je bila predviđena konkursom“, rekli su iz CBCG.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine s ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori.

Sastoji se od plakete i novčanog iznosa od dvije hiljade EUR za najbolji diplomski, tri hiljade EUR za najbolji magistarski i četiri hiljade EUR za najbolji doktorski rad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније