Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 04. 2019. 17:34 >> 19:44

VLADA UTVRDILA

Izmjene Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom

U cilju efikasnijeg vođenja finansijskih istraga, kao i preciziranja i usaglašavanja pojedinih odredbi, Vlada je utvrdila Predlog zakona o izmjenama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću. Vlada je i dala saglasnost na tekst Ugovora o dugoročnom zajmu u iznosu od 19 miliona eura između Kineske razvojne banke i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

"Iznos od 19 miliona eura biće usmjeren preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima, a namijenjen je za podršku likvidnosti crnogorske privrede – klijenata Investiciono-razvojnog fonda", precizirali su iz Vlade.

U cilju efikasnijeg vođenja finasijskih istraga, kao i preciziranja i usaglašavanja pojedinih odredbi, na današnjoj sjednici, utvrđen je Predlog zakona o izmjenama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

"U diskusiji je istaknuto da ovaj Zakon predstavlja snažno oružje u borbi protiv kriminala, pod uslovom da se koristi uz visoku stručnost i profesionalni integritet svih koji ga primjenjuju", navodi se u saopštenju.

Nije prihvaćen amandman poslanika Andrije Popovića

Vlada nije prihvatila Amandman na predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore čiji je predlagač poslanik Andrija Popović.

Vlada Crne Gore je u I kvartalu ove godine realizovala 85,3 odsto planiranih aktivnosti iz Programa rada Vlade za taj period, dok se većina preostalih obaveza nalazi u završnoj fazi obrade ili usaglašavanja sa Evropskom komisijom, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

"Realizacija obaveza iz Programa rada Vlade za I kvartal 2019. godine u nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku je 95,5 odsto, dok je realizacija obaveza iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem 76,5 odsto", precizirali su.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za 2018. godinu.

"Procenat realizacije zaključaka u prethodnoj godini je 88,9 odsto. U raspravi je iskazano zadovoljstvo stepenom realizacije zaključaka u prethodnoj, kao i obaveza predviđenih Programom rada Vlade u prvom kvartalu tekuće godine", saopšteno je nakon sjednice.

Usvojen je Treći polugodišnji izvještaj o realizaciji mjera iz Akcionog plana za implementaciju Strategije reforme pravosuđa za period 2017-2018.

"Od ukupno 158 predviđenih aktivnosti realizovano je 12 – 8 odsto, u kontinuitetu se realizuje 130 aktivnosti, odnosno 82 odsto, djelimično je realizovano 9 ili 6 odsto, a 7 aktivnosti – 4 odsto je nerealizovano. Budući da je ovaj izvještaj posljednji Izvještaj o realizaciji aktivnosti iz Strategije reforme pravosuđa 2014-2018, izraženo je zadovoljstvo stepenom realizacije aktivnosti i zaduženi su organi nadležni za realizaciju mjera iz Akcionog plana da sprovedu sve preostale aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o prijedlozima ugovora koji se realizuju u okviru druge faze "Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama" i prihvatila Ugovor o pružanju konsultantskih usluga za projekat "Razvoj softvera za proračun energetskih karakteristika zgrada" i Aneks Ugovora o izvođenju radova na objektima iz klastera V, kojim se rok za završetak radova na Zavodu Komanski most, zbog objektivnih razloga, produžava sa 150 na 210 dana.

"Realizacijom 'Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama – faza ll' obuhvaćena je primjena mjera na odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama i administrativnim objektima, kao i prateće mjere: nabavka softvera za proračun energetskih karakteristika zgrada, uspostavljanje sistema za monitoring potrošnje energije, sistema za energetski menadžment", kazali su iz Vlade.

Za implementaciju Programa obezbijeđena su sredstva od 20 miliona eura iz kredita KfW banke i donacija od 2,7 miliona, a vrijednost ugovorenih i izvedenih radova na objektima iz druge faze iznosi 11,6 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније