Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

16. 04. 2019. 18:33   >>  18:46 1

MARKOVIĆ S ČAKRABARTIJEM

CG prednjači u regionu

Crna Gora je postigla odlične rezultate u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i brojne mogućnosti za napredak i ulaganja, u čemu će imati podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija, koji je ocijenio da naša zemlja prednjači u regionu.

„Sve pohvale za članstvo u NATO i napredak koji činite u EU integracijama. Naš posao je da pomognemo, da investiramo u region, da ga zbližimo. Crna Gora prednjači u odnosu na druge zemlje“, kazao je Čakrabarti koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako su naglasili iz Vlade, on je čestitao  Markoviću na rezultatima u ekonomskoj politici – ostvarenom rastu, povećanju prihoda, a istakao je da i strana finansijska tržišta pozitivno gledaju na razvoj događaja u Crnoj Gori, što se pokazalo prilikom emitovanja euroobveznica prošle godine.

Čakrabarti je kazao da EBRD najviše ulaže u Crnu Goru po glavi stanovnika u odnosu na sve ostale države u kojima djeluje.

„I imamo dobar razlog za to – ovdje imamo dobre uslove za investicije“, kazao je Čakrabarti i dodao da u Crnoj Gori postoje fantastične prilike za nova ulaganja te da imamo podršku EBRD-a.

Premijer je kazao da je Vlada fokusirana na ekonomiju, kreiranje novih radnih mjesta i obezbjeđivanje boljeg životnog standarda. On je ukazao na značaj dosadašnje podrške EBRD-a kako državnim institucijama i preduzećima tako i privatnom sektoru. Na sastanku je razgovarano o daljem jačanju saradnje u oblasti turizma, energetike i infrastrukture, bez čijeg unapređenja nema dinamičnog razvoja.

Sagovornici su se saglasili da je važno nastaviti sa strukturnim reformama, smanjenjem sive ekonomije, jačanjem konkurentnosti i poslovnog ambijenta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније