Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

17. 04. 2019. 07:33 >> 09:50
1

ZA 18 DO 20 MJESECI

Zagorič dobija moderni rezidencijalni kompleks

Omanska kompanija "Zain Property Development" i "Novi Volvox" potpisali su juče u hotelu Hilton ugovor o izgradnji stambeno-diplomatskog kompleksa Zain park u Zagoriču, čija je vrijednost oko šest miliona eura, pišu Dnevne novine.

Direktor Zain Property Developmenta Musa Al Reisi predstavio je novi rezidencijalni kompleks sa oko 50 raspoloživih jedinica, koji će biti smješten na lokaciji nekadašnje kasarne u podgoričkom naselju Zagorič.

On je istakao da Zain park karakterišu kvalitetna i savremena gradnja, uz izbor vrhunskih materijala po najmodernijim standardima.

U Zain parku, kako su kazali, porodicama se garantuje privatnost, kao i visok nivo sigurnosti sa 24 sata obezbjeđenja.

"Prelijepa vila sa tri sobe, privatnim dvorištem i dva parking mjesta moći će da se kupi za oko 156.000 eura, dok
će manji stan, koštati od 1.500 eura po kvadratnom metru, sa privatnim ulazom i pogledom na zelenu zonu", kazao je Al Reisi.

Procjenjuje se da će izgradnja Zain parka trajati od 18 do 20 mjeseci.

Projekat Zain parka predstavio je Miloš Laković iz Studija Synthesis iz Podgorice, koji je za idejno rješenje
dobio nagradu na 27. Međunarodnom salonu urbanizma kategoriji Urbanistički projekti i realizacije koji se održao u Srbiji.

Projekat je, kako je istakao, posebno dobio na značaju zbog odnosa prema zelenim površinama.

"Rezidencijalni kompleks u Zagoriču se nalazi na izuzetno dobroj lokaciji, nadomak samog centra grada i u blizini važnih ustanova i popularnih znamenitosti. Zain park predstavlja pilot projekat i novi model pristupačnog, ali i luksuznog stanovanja", kazao je Laković.

Kompleks zauzima površinu od oko 10.000 kvadrata, a oko 5.000 kvadrata zauzimaće stambeni dio na četiri urbanistička bloka.

"U okviru četiri stambena bloka izdvajaju se četiri tipski raznovrsne jedinice, koje su kvadraturom i rasporedom
prostorija odlično prilagođene, kako porodicama, tako i samcima. U pejzažnoj arhitekturi posebno je posvećena
pažnja tipologiji i gradaciji zelenila. U sredini kompleksa nalaziće se veliki broj sadnica visoke krošnje, koje omogućavaju boravak na otvorenom", istakao je Laković.

U ovom kompleksu svi ulazi će biti kontrolisani i postojaće posebna služba obezbjeđenja, koja će voditi računa o
bezbjednosti, čime će podići nivo luksuza i komfora cijelog kompleksa.

Laković navodi da je u planu industrijski stil gradnje unutrašnjosti, sa čeličnim stepeništem, koji odaje notu
modernog i savremenog izraza u izgradnji rezidencijalnih objekata.

U centralnom dijelu kompleksa nalaziće se sadržaj za sport i rekreaciju, kao i ograđeni prostor koji će moći da funkcioniše nezavisno od vremenskih uticaja.

Kod enterijera stanova primjetan je, kako kaže Laković, koncept modernog stila života sa "open space" konceptom, u kojima dominiraju velike prostrane površine sa dnevnim boravkom, trpezarijom i kuhinjom, kao i stepeništem koje vodi do spavaćeg bloka na spratu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније