Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

17. 04. 2019. 19:42   >>  18. 04. 2019. 06:59

U BIJELOJ

Veliko interesovanje za posao u brodogradilišnoj luci

Damen kompanija i Porto Monetnegro organizovali su svoj prvi Dan otvorenih vrata u Bijeloj, koji je privukao pet puta više zainteresovanih nego što ima ponuđenih radnih mjesta. Damen, nova komapnija koja će u bivšem Brodogradilištu u Bijeloj razvijati servis jahti u narednih 30 godina, u prve tri planira da investira oko 20 miliona eura, i zaposli više od 300 ljudi.

Radne biografije za posao kod koncesionara brodogradilišne luke u Bijeloj, holandskog Damena i tivatskog Adriatic Marinasa, dostavilo je između 150 i 200 zainteresovanih kandidata.

PR Adriatic Marinasa, Danilo Kalezić kazao je da je prvom od dva Dana otvorenih vrata, organizovanom u prostorijama bivšeg Jadranskog brodogradilišta, odziv zainteresovanih, raznih profila i godišta, bio više nego zadovoljavajući.

“Koncesionaru je za sada potrebno između 25 i 30 radnika raznih profila iz brodogradilišne struke, koji će kasnijom doobukom u brodogradilištima Damena biti pripremljeni za rad u novom servisu za jahte i megajahte u Bijeloj”, rekao je Kalezić Radiju Jadran.

Servis bi, kako je dodao, sa efektivnim radom trebalo da počne 31. marta naredne godine.

“Od zainteresovanih, najviše je bilo onih koji su se već bavili sličnim djelatnostima, najprije u Bijeloj ili tivatskom Arsenalu, pa se onda vratili u Crnu Goru”, naveo je Kalezić.

Kad je riječ o godinama, kako je naveo, u prosjeku su bili nešto stariji u odnosu na one koji se potražuju u Porto Montenegru tokom sezone.

“Ovo su ljudi sa nekom vrstom iskustva u brodogradnji i određenom vrstom ponude. Došli su veoma pripremljeni za razgovor i sa veoma dobrom voljom da komuniciraju sa predstavnicima Damena, koji su ih kroz četiri sesije provjeravali”, precizirao je Kalezić.

Kanidadate je takođe interesovalo sve o trenutnom procesu remedijacije, kada počinje sa radom budući servis za jahte u Bijeloj, kao i da li će biti dodatne obuke.

“Ideja je da prvih 25 do 30 prijavljenih, nakon dodatnih intervjua i selekcije budu u nekom od 30 brodogradilišta Damena u Zapadnoj Evropi od jeseni, radi dodatne edukacije i upoznavanja sa procesom rada, za servis jahti koji je prilično drugačiji u odnisu na klasične djelatnosti koje su se do sada radaile u Crnoj Gori”, naveo je Kalezić.

On je dodao da je prvi Dan otvorenih vrata namjerno organizovan u Bijeloj, kako bi priliku za posao dobili najprije stanovnici Bijele, mada je oglas za radnom snagom poslat agencijama za zapošljavanje širom svijeta, kako bi se možda oni koji rade na stranim kompanijama „vratili kući“.

Drugi Dan otvorenih vrata biće održan sjutra u Tivtu, a eventualan treći, zavisiće od kvaliteta kandidata koji će doći.

Holandksi Damen i Adriatic Marinas trenutno potražuju raznovrsne profile radnika brodogradilišne struke – od mehaničara, električara, one koji poznaju brodove iznutra i spolja, arhitekte, menadžere lokacije i ljudskih resursa.

Prilog Nevenke Macan, TVCG:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније