Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

19. 04. 2019. 14:09   >>  14:08

BILTEN MINISTARSTVA

Cijena goriva iznad regionalnog prosjeka

Cijene euraodizela i euraosupera 95 u Crnoj Gori više su od prosjeka u regionu, pokazali su podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima posljednjeg sedmičnog Biltena o cijenama naftnih derivata, koji je objavljen danas, litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,37 eura, Hrvatskoj 1,39 eura, a u Albaniji 1,43 eura.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,27 eura, odnosno 1,17 eura i 1,12 eura.

euraosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u BiH, a najskuplji u Holandiji, gdje litra košta 1,71 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 eura. euraodizel u Albaniji košta 1,43 eura, Srbiji 1,38 eura, a Hrvatskoj 1,33 eura.

Litar euraodizela je jeftijniji u BiH i Makedoniji gdje košta 1,15 eura, odnosno 1,02 eura.

Najjeftiniji euraodizel u Evropi plaćaju građani Makedoniji, a najskuplji Švedske i Velike Britanije, gdje košta po 1,54 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su u utorak, kada su euraosuper 95 i 98 poskupili po tri centa, dok je cijena euraodizela ostala nepromijenjena

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније