Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

28. 04. 2019. 09:20 >> 09:20

U CRNOJ GORI

U sanaciju puteva uloženo 132 miliona eura

Crnogorski putevi će biti spremni za glavnu turističku sezonu, poručio je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača. On je naveo da je ukupna vrijednost radova koji se izvode na crnogorskim magistralnim i regionalnim putevima 132 miliona eura.

"U južnom dijelu države, gdje je turistička sezona dominantna, u toku turističke sezone neće biti nikakvih radova. Na sjeveru, radovi će biti nastavljeni i u toku turističke sezone sa ograničenim odvijanjem saobraćaja jednom kolovoznom trakom", kazao je Parača za Pobjedu.

On je naveo da će se u aprilu i maju završiti radovi po programu redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva.

"Kroz ovaj program izvršiće se asfaltiranje pojedinih dionica na magistralnim putevima kao i krpljenje tzv. udarnih rupa na kolovozu, obilježavanje horizontalne signalizacije, zamjena i postavljanje nedostajuće vertikalne signalizacije, kao i košenje putnog pojasa", saopštio je Parača.

On je dodao da će se pored radova predviđenih ovim programom izvoditi i radovi na investicionom presvlačenju asfaltnih kolovoza.

"Kroz ovaj program novim asfaltnim kolovozom presvući će se oko 50 kilometara puta. Vrijednost ovih radova je tri miliona eura", precizirao je Parača.

On je najavio da će se završiti i pojedini projekti rekonstrukcije regionalnih i magistralnih puteva, kao što su izgradnja bulevara Donja Gorica, rekonstrukcija 13 km puta od Ulcinja do Kruta i rekonstrukcija puta od Krsca do Međuvršja.

"Završiće se i sanacija mosta Trmanje na putu Podgorica – Kolašin, sanacija klizišta Debeli Brijeg na putu Herceg Novi – Debeli Brijeg i sanacija nestabilne kosine Sutjeska na putu Andrijevica – Plav", izjavio je Parača.

On je naglasio da će svi nabrojani radovi biti završeni do početka turističke sezone.

Parača je, komentarišući višegodišnje žalbe turističkih radnika na stanje putne mreže i izvođenje radova pred turističku sezonu, saopštio da će tih reagovanja postojati dokle god se svi puteve na dovedu na nivo usvojenog standarda.

Do kraja 2019. znaće se ko će graditi bulevar Jaz - Tivat

Parača je saopštio da je izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj fazi. On je dodao da je u toku izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

"Očekujemo da će tender biti objavljen u toku ljeta, a da će izvođač radova biti izabran do kraja godine. Radovi na izgradnji bulevara će trajati dvije godine", kazao je Parača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније