Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 02. 2013. 22:23   >>  22:19

AUTOPUT BAR - BOLJARE

Neophodno angažovati domaću operativu

U projektu gradnje autoputa Bar – Boljare potrebno je angažovati domaću građevinsku operativu, ali prethodno treba precizno utvrditi njene kapacitete, ovijenjeno je tokom današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva pomorstva i saobraćaja i Privredne komore.

Ministar saobraćaja Ivan Brajović i predsjednik Privredne komore Velimir Mijušković konstatovali su da su kineske kompanije najagilniji partneri u dijelu povezivanja sa ključnim firmama iz domena izvođenja građevinskih radova.

Iz Ministarstva je saopšteno da je posebna pažnja na sastanku bila posvećena problemu naplate putarine, koju je početkom godine Srbija uvela crnogorskim prevoznicima.

Brajović je kazao da je, u direktnoj komunikaciji sa Ministarstvom saobraćaja Srbije, dogovoreno da Srbija preispita odluku o uvođenju putarine, ali da taj proces, zbog administrativnih poteškoća traje malo duže.

Jedna od tema bila je suzbijanje nelegalnog prevoza u drumskom saobraćaju i akcija koju sprovodi Ministarstvo saobraćaja i pomorstva po ovom pitanju, saopšteno je nakon sastanka.

Mijušković je pozdravio akciju i kazao da je naišla na odobravanje licenciranih prevoznika i pokazala se kao veoma efikasna. On je predložio da se akcija nastavi u kontinuitetu, kao i da se komunalne službe u opštinama aktivnije uključe u rješavanje problema sive ekonomije u prevozu putnika u drumskom saobraćaju, što su uostalom i preporuke Vlade Crne Gore.

U Privrednoj komori smatraju i da je neophodno preispitati licence za obavljanje prevoza putnika u međunarodnom i međumjesnom drumskom saobraćaju i povećati broj inspektora za drumski saobraćaj u cilju efikasnije kontrole.

Razgovarano je i o potrebi pojednostavljivanja i ubrzavanja procedura na graničnim prelazima zbog dugih zadržavanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније