Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

06. 05. 2019. 13:39   >>  13:39 2

RADULOVIĆ

Ekonomsko državljanstvo dobro funkcioniše

Sistem koji se odnosi na Vladin program za dobijanje ekonomskog državljanstva za sada funkcioniše jako dobro, saopštio je ministar turizma i održivog razvoja, Pavle Radulović i dodao da je osmišljen transparentan i direktan proces.

 

On je na konferenciji počasnih konzula kazao da se radi o transparentnom projektu koji vodi Vlada.

"Program je raznolik, jer je jasna linija kakvi se projekti traže na jugu, a kakvi na sjeveru države“, rekao je Radulović.

Vladin program je zvanično počeo da se primjenjuje 1. januara, kroz koji će najviše dvije hiljade investitora u naredne tri godine moći da stekne državljanstvo Crne Gore ulaganjem u neki od razvojnih projekata.

Radulović je podsjetio da su izabrani marketinški agenti Apex capital partners, Arton group i Henley i Partners Government Services, nakon čega slijedi odabir nezavisnog revizora, a onda počinje zvanični proces.

"Oni će biti posrednici između aplikanata i države. To je ogromna birokatija i administracija i da bi to spriječili, odlučili smo da napavimo te marketinške agente. Provjeriće svu dokumentaciju da li je dostatna, odakle dolazi taj novac u Crnu Goru i na kraju kompanija koja će revidirati tu vašu aplikaciju će ispratiti tu investiciju do kraja“, objansio je Radulović.

Projekat dobijanja ekonomskog državljanstva, odnosno tender je, kako je podsjetio, pokrenut 2016. godine.

"On nije bio uspješan jer je komisija ocijenila dostavljanje ponuda kao nedostatnim“, kazao je Radulović.

On je rekao da se Vlada zatim fokusirala na uska grla tog procesa, uspostavila komisiju koju vodi Ministarstvo turizma i pozvala sve velike kompanije da dostave predloge u vezi sa tim kako oni vide jedan takav program.

"Svi su dostavili svoje predloge u vezi sa tim kako oni smatraju da taj program treba da funkcioniše u Crnoj Gori i napravili smo njihovu kompilaciju. Napravili smo jasan proces, uklonili neke stvari koje su bile previše složene za praćenje, tako da smo smislili jasan i direktan proces“, rekao je Radulović.

Prva milijarda od turizma

On je naveo da je Crna Gora pvi put u svojoj istoriji postigla prihod od milijardu eurau turizmu.

„Prošla godina je bila rekordna po različitim kriterijumima, a postignuti rezultati nijesu izuzetak već dio kontinuiranih napora, pogotovo u sektoru turizma“, dodao je Radulović.

Prema njegovim riječima, postignuti rezultati su dio angažovanja države, korporativnog sektora i velikih investicija kao što su Porto Montenegro, Porto Novi i Luštica bay.

„Takođe, ima dosta i manjih aktivnosti koje se dešavaju širom Crne Gore. Otvaraju se manji i porodični hoteli koji sve bolje rade. Za prva četiri mjeseca otvoreno je osam novih hotela sa 500 novih ležajeva“, precizirao je Radulović.

On je dodao da sada ima 20 hotela sa pet zvjezdica, koji imaju 30 hiljada kreveta.

„Potražnja je ogromna, tržište se mijenja i naši klijenti, što je jako važno za nas“, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније