Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

09. 05. 2019. 12:24 >> 12:41

RADUNOVIĆ NA SKUPŠTINI EBRD

CG radi na sistemskim reformama

Ministar finansija i guverner Crne Gore u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Darko Radunović, na godišnjoj Skupštini EBRD-a, koja se održava u Sarajevu je istakao da Crna Gora radi na obuhvatnim i sistemskim reformama na više polja: sistemu radnih odnosa, sistemu obrazovanja, poreske i socijalne politike, oblasti preduzetništva i dodao da je suštinski izazov nezaposlenosti kreiranje novih poslova i prilika.

Radni dio godišnjeg sastanka nastavljen je kroz panel o Zapadnom Balkanu, koji se sastojao iz dva dijela. U prvom dijelu panela, predsjednici i premijeri zemalja Zapadnog Balkana, iznijeli su svoja viđenja trenutne situacije u svojim zemljama i aktivnostima i mjerama koje treba preduzeti kako bi zemlje nastavile u pravcu daljeg razvoja, unapređenja i regionalne saradnje.

U drugom dijelu panela, gdje su učestvovali guverneri zemalja, a među njima i Radunović, govorilo se o mjerama koje se preduzimaju i koje treba preuzeti kako mladi ne bi odlazili iz zemlje, kao i o tome na koji način zemlje nastoje da pridobiju investiore da ulažu, odnosno investiraju u razne nacionalne projekte.

"U cilju unapređenja ukupnog investicionog ambijenta Vlada Crne Gore sprovodi mjere na jačanju fiskalne i finansijske stabilnosti u kombinaciji sa strukturnim reformama za povećanje konkurentnosti", saopštio je ministar Radunović.

Tokom plenarne sjednice godišnjeg zasijedanja razmatrane su rezolucija i drugi potrebni dokumenti koji su značajni za dalji rad banke. U tom dijelu je analiziran prethodni rad banke, odnosno postignuti rezultati za prethodnu godinu, budući planovi, kao i o mogućnosti proširenja aktivnosti banke i na druge zemlje.

Na marginama godišnje Skupštine, Radunović je održao sastanak sa guvernerom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), na kojem se razgovaralo o postojećim i budućim projektima. Sastanku je sa crnogorske strane prisustvovao i ministar prosvjete Damir Šehović, i tom prilikom su detaljnije razmatrani projekti iz oblasti obrazovanja.

Susreti u Sarajevu su bila prilika i za zemlje regije da potencijalnim investitorima i kreditorima predstave svoje projekte.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније