Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

09. 05. 2019. 18:15 >> 18:17

ŠUMARSTVO I DRVOPRERADA

Kontrolisano 181 preduzeće bespravnih

Inspekcijski organi kontrolisali su tokom aprila 181 preduzeće iz djelatnosti šumarstva i drvoprerade i izrekli kazne u ukupnom iznosu od oko 46 hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predstavnici Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu su na sjednici, održanoj u Kolašinu, kazali da za 134 preduzeća donijeto rješenje o prinudnoj naplati potraživanja.

“Broj zatečenih osoba za rad "na crno“ je 43 i shodno tom, preduzete su zakonom predviđene mjere. Inspekcijski organi izrekli su kazne u ukupnom iznosu od oko 46 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Ministarstva, analizirani i ostali rezultati na suzbijanju bespravnih aktivnosti u šumarstvu, koji su ostvareni u periodu između prethodne sjednice održane polovinom aprila u Mojkovcu i današnje u Kolašinu.

“Od početka aprila, kada je počeo sa radom Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, postignuti su evidentni rezultati na otkrivanju nelegalnih aktivnosti u ovoj oblasti”, dodaje se u saopštenju.

Tim je u ovom periodu posebnu pažnju posvetio kontroli preduzeća korisnika šuma, prvenstveno sa aspekta njihovog zakonitog poslovanja, ažurne dokumentacije i izmirenih obaveza prema zaposlenim i državi.

“Prioritet su bila preduzeća koja imaju prijavljenog samo jednog radnika, s obzirom na to da je utvrđeno da postoji 202 takva preduzeća koja su u prošloj godini ostvarila prihod od oko 4,6 miliona eura, a u aprilu imala obaveze po osnovu neplaćenih poreza u iznosu od oko 1,85 miliona eura”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније