Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

17. 05. 2019. 21:40   >>  21:42

PKCG

Crnogorski proizvođači zadovoljni učešćem na sajmu

Crnogorski proizvođači zadovoljni su nastupom i uspjehom koji su postigli na Novosadskom sajmu, saopštio je predsjednik Privredne komore (PKCG), Vlastimir Golubović.

"Crna Gora ima konkurentne i kvalitetne proizvode što pokazuju i rezultati ocjenjivanja renomiranih komisija, pa smo ove godine zavrijedili 164 priznanja, koje je dobilo 37 proizvođača iz Crne Gore", kazao je Golubović.

On smatra da je Novosadski sajam, koji završava danas, manifestacija koja značajno doprinosi rastu prometa proizvoda i usluga iz Crne Gore sa Vojvodinom i cijelom Srbijom.

"Rezultati prošlogodišnjeg nastupa na sajmu su vidljivi. Robna razmjena sa Srbijom povećana je skoro 40 odsto, a sa Vojvodinom više od 20 odsto", naveo je Golubović.

Crnogorski privrednici predstavili su svoje proizvode na zajedničkom štandu koji su organizovali PKCG, ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ekonomije i održivog razvoja i turizma, kao i Investiciono-razvojni fond.

Posjetioci sajma pokazali su veliko interesovanje za proizvode i usluge crnogorskih kompanija Plantaže, Eko Per Diva voda, poljoprivredno gazdinstvo Macanović, mesne industrije "Goranović", Martex i Niksen Trade Čavor, rakija Trnovača – gazdinstvo Krvavac, Veterinum, Institut "Simo Milošević" i Montecargo.

Direktorica Plantaža, Verica Maraš, kazala je da je za tu kompaniju, poslije crnogorskog, Srbija najveće i najznačajnije tržište, gdje se realizuje preko pet miliona flaširanih proizvoda godišnje, ali i dobra prodaja stonog grožđa, breskve i nektarine.

"Više smo nego zadovoljni nastupom na sajmu i pozicijom koju imamo na ovom tržištu", rekla je Maraš.

Predstavnik nikšićke Mesne industrije "Goranović", Obrad Glomazić, smatra da će Novosadski sajam pomoći toj kompaniji da učvrsti i proširi poslovne kontakte, izađe na nova tržišta i još bolje se pozicionira u Srbiji.

Vlasnik ulcinjskog preduzeća Veterinum, Xhemal Ravja, kazao je da očekuje da će njegova firma učešćem na sajmovima ojačati biznis veze sa kompanijama iz drugih zemalja, posebno EU.

Izvršni direktor kompanije Niksen Trade Čavor, Dragan Čavor, smatra da je Novosadski sajam dobra prilika za predstavljanje njeguških specijaliteta.

"Mi smo i prethodnih godina nagrađivani prestižnim priznanjima za kvalitet prozvoda. Sada smo dobili deset medalja i priznanje šampion kvaliteta. Ove godine prvi put izlažemo naše autohtone proizvode, jer koristimo sirovinu sa naših farmi", rekao je Čavor.

Na Novosadskom sajmu je učestvovalo ukupno 1,52 hiljade firmi, institucija i organizacija iz 32 zemlje. Predstavljeni su proizvodi i usluge iz 61 države svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније