Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 07:57 >> 07:57
3

OVE GODINE

Radulović: Od turizma očekujem 1,1 milijardu

Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, u smislu nekih momenata koji bi odbili turiste da dođu kod nas, ova sezona će, sigurno, biti bolja od prethodne, kaže predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović .

Za prva četiri mjeseca ove godine, kako je rekao, bilježimo rast od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

"A po jutru se dan poznaje, pa očekujem da čitava ljetnja turistička sezona bude bolja za sedam do 10 odsto nego prethodna. Od ove godine očekujem da prihod od turizma bude milijardu i 100 miliona, i čak nešto više", rekao je Radulović u intervjuu Vikend novininama.

On ističe da neke političke turbulencije, kojih je bilo u posljednjih nekoliko mjeseci, za sada, ne plaše turiste, jer je Crna Gora mi politički stabilna zemlja.

“Stranci ne prate detaljno ko je šta rekao u Crnoj Gori i ko je kome prijetio ili nije prijetio… Oni se ne bave nama toliko da bi znali našu političku svakodnevicu. Njihova percepcija je ispravna i oni nas smatraju stabilnom i bezbjednom destinacijom. Mi to stvarno i jesmo. To je dobro. Ne daj Bože da se dese neka politička dešavanja koja bi uznemirila strance. To bi imalo dugoročne posljedice i vratilo bi nas nekoliko godina nazad”, kazao je Radulović.

On tvrdi da se golim okom vidi šta znači članstvo u NATO za crnogorski turizam, i dodaje da se to osjeća po novčaniku, vidi na ulicama, broju i strukturi gostiju.

Govoreći o tome da li je Crna Gora top destinacija, Radulović je kazao da nažalost nije, jer se još ne promišlja dobro i ne predviđa šta se u ovoj oblasti događa.

Crnoj Gori je, smatra on, nepohodan veliki kongresni centar: "Bilo bi dobro da je u okviru hotela, ali je malo takvih u svijetu. Treba nam kongresni centar koji može da primi i do 7.000 učesnika. Toliki broj ljudi bi spavao i u hotelima i zimi i ljeti. To bi značajno povećalo broj noćenja u Crnoj Gori i dalo nam ogromne mogućnosti".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније