Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 08:11   >>  08:11 5

MINISTAR PORUČIO

Spreman sam da "primim metak"

Spreman sam, da se tako kolokvijalno izrazim, da primim metak za takvu odluku i tu sam pred građanima, poručio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, obrazlažući odluku da ovoga ljeta na budvanskom šetalištu, ipak, 'ostanu' objekti otvorenih diskoteka i privremeni lokali brze hrane i trgovačkih radnji.

 

Na prostoru ispod gradske Pošte je šest otvorenih diskoteka i sedam privremenih objekata brze hrane i radnji.

Poručujući da građanima polaže račune i da će za svoju odluku "primiti metak”, Radulović je odgovorio i na brojne optužbe koje su stizale na račun njegovog resora ministarstva i preduzeća Morsko dobro, da su takvom odlukom u Budvi zadržali vašarište na strani šetališta kojim gazduju, jer je Opština na svojoj strani šetališta uklonila sve privremene objekte.

Urbanističko-građevinska inspekcija prekjuče ujutru porušila je u zoni kojom gazduje Morsko dobro na budvanskom šetalištu četiri privremena objekta, koji se nijesu našli u takozvanoj "crvenoj zoni".

Ministarstvo je, kako je potvrdio Radulović za Vijesti, donijelo izmjene i dopune Programa privremnih objekata za period od 2019. do 2023., u kome je jasno naznačena „crvena zona" u kojoj se našlo 13 privremenih objekata koji „ostaju", još samo ovoga ljeta, do l. oktobra, kada ih vlasnici moraju o svome trošku sami ukloniti.

Dozvolu da ostanu dobile su diskoteke "Paris", "Trokadero", “Miami", "Ambinete", "Rraffaelo" i "Maltez".

Ugostitelji i vlasnici lokala puna dva mjeseca su štrajkovali, te svojim tijelima branili od inspekcije da im poruše lokale. Imali su podršku Morskog dobra, koje je čak zagovarlo ideju da ostanu do oktobra 2020,ali je Radulovićev resor insistirao da dobije saglasnost od Opštine, koju nije dobio ni od bivšeg gradonačelnika Dragana Krapovica, ali ni od aktuelnog Marka Bata Carevića.

"Mora se jasno reći da ti objekti nijesu predviđeni Programom privremenih objekata, već ostaju još samo ovih četiri mjeseca. Odlučili smo da ih zadržimo do 1. oktobra, a uslov je da se otvorene diskoteke udalje od šetališta najmanje pet metara, kao i da postave limitatore zvuka na 65 decibela", kazao je Radulović za Vijesti.

Prema njegovim riječima, svi moraju da polože garanciju banke ili depozit u vrijednosti rušenja i uklanjanja svoga objekta i da ih najkasnije uklone do 31. oktobra, a ukoliko to ne učine, novac će biti iskorišćen u te svrhe.

„Dakle, stajali su tu 30 godinama valjda preživimo ove godine", istakao je Radulović.

On je dodao da je bio čvrsto pri stavu da su potrebne tri saglasnosti jedna od „Morskog dobra”, druga od hotelijera i treća od Opštine Budva.

“Hotelijeri su, na moje veliko iznenađenje, dali saglasnost, 'Morsko dobro’ je od samog starta bilo za to da im se omogući da ostanu čak naredne dvije godine. A onda u lokalnoj vlasti ste imali da su jedni bili tvrdo protiv, drugi izađu, kažu da su protiv, ali da podržavaju ugostitelje. Šta je to značilo, to malo ko zna, ali mi smo u nekim razgovorima shvatili šta se tu zapravo dešava i razumjeli smo da ljudi koji se bave svojim poslom ne treba da ispaštaju zbog, ja bih rekao, političkih prepucavanja", naglasio je Radulović.



Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније