Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 05. 2019. 17:55   >>  18:15 1

ANĐUŠIĆ OCIJENIO

Većim minimalcem do boljeg standarda

Klub poslanika Demokratske partije socijalista pozdravio je usaglašavanje odluke o povećanju minimalne zarade između Vlade i socijalnih partnera, saopštio je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

"Povećanjem minimalne zarade sa dosadašnjih 193 na 222 eura direktno će se uticati na socijalni položaj i kvalitet životnog standarda oko 48.000 zaposlenih koji su do sada primali minimalnu zaradu", rekao je Anđušić.

Takođe, kako dodaje, treba istaći da se povećanjem minimalne zarade od 15 odsto, Crna Gora svrstava u red država čija minimalna zarada iznosi preko 40 odsto prosječne zarade, tačnije 43 odsto, a da je taj prosjek u državama Evropske unije trenutno na nivou manjem od 40 odsto.

"U narednom periodu očekujemo razgovore o tendenciji dodatnog povećanja minimalne zarade u narednoj godini kao i usvajanje novog zakona o PIO-u, koji bi trebalo da dodatno doprinesu primarnom cilju naše politike – boljem životnom standardu svakog građanina u Crnoj Gori", poručio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније