Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 05. 2019. 15:50   >>  15:50 2

ODOBREN KREDIT

Za elektro napajanje autoputa 38 miliona €

Predstavnici kompanije Monteput i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) potpisali su danas ugovor za kredit za izgradnju infrastrukture za elektro napajanje dionice autoputa Smokovac-Mateševo. Direktor Monteputa Jonuz Mujević kazao je da je ukupan iznos kredita 38 miliona i 200 hiljada eura.

„Sad nam predstoji raspisivanje tendera za izbor izvođača. Plaćanje će biti strogo namjenski, po situacijama odobrenim od nadzornog organa, nas kao investitora i IRF-aa kao krajnje instance koja će vršiti plaćanje“, rekao je Mujević za Infobiro.

Prema njegovim riječima, radi se o „kompletnom elektro napajanju autoputa, ne samo ove dionice nego i budućih“.

„Radi se o objektima koji će se koristi dalje za proširenje kompletne infrastrukture elektro napajanja za sjever Crne Gore, takođe i za centralni dio, odnosno poboljšanje karakteristika elektro-napajanje za Podgoricu“, kazao je Mujević.

Kako je naveo, radi se o dvije 110 kilovoltne (kV) trafostanice, jedna na Smokovcu sa pripadajućim dalekovodom, druga na Mateševu sa pripadajućim dalekovodom.

„I 26 trafostanica 20 na nula četiri kV koje će služiti prije svega za kompletnu infrastruktura autoputa, za napajanje svih sistema rasvjeta i svih upravljačkih sistema autoputa i služiće za elektro napajanje svih okolnih sela kroz koje prolazi autoput“, precizirao je Mujević.

On je kazao da se radi o vrlo značajnoj infrastrukturi koja će u prvom momentu koristiti prije svega za autoput, ali i kao opšta infrastruktura u razvoju sela koja gravitiraju Podgorici.

„A koristiće i za razvoj sjevernog regiona, prije svega za trajno, odnosno sigurno napajanje skijaških centara koji se rade u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju i u Rožajima“, dodao je Mujević.

On je rekao da očekuju da na tenderu, koji će biti raspisan najkasnije za deset dana, učestvuju prije svega firma iz Crne Gore, .

„Očekujem ogromno interesovanje vezano za samo izvođenje radova na ovoj investicije, ali smatram da je crnogorska operativa, ukoliko su udruži, spremna da iznese ovaj posao, jer se radi u kratkom roku od 12 mjeseci koji ne može biti produžavan“, kazao je Mujević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније