Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

24. 05. 2019. 12:57 >> 13:06
20

MARKOVIĆ

Politizuju izgradnju malih hidroelektrana

Vlada Crne Gore do sada nije konstatovala nijednu zloupotrebu u procesu davanja koncesija za izgradnju malih hidroelektrana, saopštio je premijer Duško Marković i poručio da se to važno pitanje politizuje.

Ministarstvo ekonomije je, juče dobilo od Vlade nalog da preispita svu dokumentaciju u vezi sa postojećim ugovorima u vezi sa mHE, a Vlada neće davati nove koncesije za mHE.

Marković je kazao da su dosadašnje koncesije i izgradnja mHE dali značajne doprinose našem energetskom bilansu. Navodi da Vlada pažljivo prati i prigovore građana i procjenjuje da li su oni utemeljeni.

"To je odluka odgovorne vlade, zbog toga smo juče još jednom dali nalog Ministarstvu ekonomije da još jednom pogleda svaki papir i da vidimo da li je tu napravljen neki propust, koji bi nam dao osnova da definišemo svoj pristup”, kazao je Marković.

On je naveo da Vlada u ovom slučaju, pored odgovornog odnosa prema svakom prigovoru građana registruje i politizaciju tog, kako je kazao, veoma važnog pitanja.

“Vidimo opozicione lidere i predstavnike političkih stranaka, kojih nema u Parlamentu, osim kada treba da uzmu svoju zaradu, ali su veoma prisutni na tim skupovima od Plava, Andrijevice, pa sve do Bukovice”, kazao je Marković.

Premijer kaže i da Vlada prvenstveno vodi računa o prigovorima građana.

“Ako sva dokumentacija bude validna, a vjerujem da je validna, Vlada će uvažiti interese mještana, gdje je planirana gradnja mHE možemo se opredjeliti, iz razloga cjelishodnosti, da to ne radimo, ali da napravimo štetu koncesionaru, jer država mora da ispunjava svoje ugovorne obaveze. Ne radi se o kampanji nego o odgovornom pristupu onome što su upozorenja građana koja dobijamo”, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније