Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

26. 05. 2019. 08:08 >> 08:07
2

MOT

Ove sezone postavićemo nove rekorde

Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić očekuje da će, kada je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni ove godine biti zabilježeni novi rekordi.

"Postoji rast interesovanja sa tržišta Evropske unije, ali i daleke Azije, a prema informacijama hotelske privrede izvjesno je da ćemo imati i dobru predsezonu imajući u vidu da su prve organizovane grupe gostiju već stigle", kazao je Pobjedi Hodžić.

Kako je istakao, struktura smještajnih kapaciteta je značajno unaprijeđena. Samo u prethodnoj godini otvoreno je 25 novih hotela, od čega hoteli sa četiri i pet zvjedzica čine 60 odsto u ukupnom broju novih hotela.

Turista u zimskoj sezoni bilo više za 21 odsto

Hodžić kaže da su itekako zadovoljni proteklom zimskom sezonom.

- Tokom zimske sezone koja uključuje decembar 2018. godine i januar i februar ove godine, shodno podacima Monstata, u kolektivnom smještaju bilježimo rast dolazaka turista za 20,79 odsto, odnosno 10,6 odsto u broju noćenja u odnosu na isti uporedni period prošle sezone. Evidentno je da je za nama još jedna rekordna i veoma uspješna zimska sezona – kazao je Hodžić.

Pored promotivnih aktivnosti MORT-a i Nacionalne turističke organizacije, on ističe da su uloženi značajni napori da se obezbijedi da što veći broj ski centara bude u funkciji, te je stoga u funkciji bilo sedam skijališta.

- Potrebno je intenzivirati saradnju lokalnih turističkih organizacija, lokalne samouprave i turističke privrede. Ističemo i važnost kreiranja novih projekata koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude i privlačenju većeg broja turista u periodima predsezone i postsezone – ističe Hodžić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније