Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2019. 13:35   >>  13:42 2

DRUGA TRANŠA OBVEZNICA

Zadužili se dodatnih 63 miliona

Na Montenegroberzi je danas na aukciji prodato 63,14 hiljada državnih obveznica, ukupne vrijednosti 63,14 miliona eura, odnosno 54,72 odsto od ukupne emisije druge tranše.

"Kupovina se realizovala preko dvije brokerske kuće i dvije banke, a prema nezvaničnim informacijama kupci državnih obveznica su uglavnom bile banke, osiguravajuće kuće, kao i određeni broj građana", navodi se u saopštenju Montenegroberze.

S obzirom da danas nije realizovana prodaja cjelokupne količine obveznica, primarna prodaja biće nastavljena i sjutra.

Ministarstvo finansija je u aprilu emitovalo dvije serije obveznica, i to u iznosu od 50 i 140 miliona eura. Emisija od 50 miliona, emitovana je na period od sedam godina, sa kamatnom stopom od 3,5 odsto, dok je emisija od 140 miliona emitovana na period od pet godina i kamatnom stopom od tri odsto.

Tom prilikom, interesovanje za emisiju od sedam godina je bilo veliko i realizovano je u cjelosti, čak sa cijenom većom od ponuđene. Druga emsija realizovana u iznos od oko 25 miliona eura.

Ostatak od 115,38 miliona emitovan je danas u ukupnoj količini od 115,38 hiljada obveznica. Nominalna vrijednost je hiljadu eura po jednoj obveznici.

Cilj održavanja aukcija je prikupljanje sredstava za finansiranje državnog budžeta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније