Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

28. 05. 2019. 06:38 >> 06:38

CBCG SAOPŠTILA

Od početka godine falsifikovano 6.390 eura

Centralna banka (CBCG) je u prva četiri mjeseca ove godine obradila 77 komada falsifikovanih novčanica eura, ukupne vrijednosti 6.390 eura, saopšteno je Dnevnim novinama u vrhovnoj monetarnoj instituciji.

 

Prema podacima, najviše registrovanih falsifikata imala je novčanica od 50 eura, dok je obrađena i jedna novčanica u apoenu od 100 američkih dolara.

“Strukturu falsifikovanih novčanica eura u ovom izvještajnom periodu čine tri komada falsifikovane novčanice u apoenima od 500 eura, pet komada od po 200, 16 komada od po 100 eura, 41 komad od 50 i 12 komada od 20 eura”, precizirali su u vrhovnoj monetarnoj instituciji.

CBCG je juče saopštila da će centralne banke Eurosistema danas pustiti u opticaj nove novčanice u apoenima od 100 i 200 eura iz serije Evropa.

“Nove novčanice iz te serije se, tokom nekoliko godina, uvode postupno, od manjih prema većim vrijednostima, pa su tako prethodno uvedene nov čanice te serije u apoe nima od pet, deset, 20 i 50 eura”, objasnili su u CBCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније