Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 02. 2013. 11:12 >> 11:08

MOGUĆI INVESTITOR

Poljaci snimaju stanje u KAP-u

Poljska industrijska grupa Borišev /Boryszew/ zainteresovana je za preuzimanje podgoričkog Kombinata aluminijuma (KAP), najavio je njen direktor Pjotr Šeliga.

»Uskoro ćemo početi da radimo dju dilidžens KAP-a, odnosno skeniranje fabrike i njenih potencijala, nakon čega ćemo odlućiti hoćemo li dostaviti ponudu akcionarima«, rekao je Šeliga za Varšavski poslovni list.

Taj list piše i da je Borišev grupa krajem prošle godine zatvorila fabriku u Italiji, jer je mjesečno proizvodila gubitke od skoro 250 hiljada EUR, prenosi Dan.

 

Poljaci su prije mjesec posjetili KAP i obišli proizvodne pogone, ali iz Vlade tada nijesu htjeli da saopšte o kojoj poljskoj kompaniji je riječ. Borišev grupa je treća kompanija koja je obišla KAP u posljednjih godinu, ali do sada ni jedna nije dostavila ponudu za fabriku.

Prije Poljaka, KAP su obišli predstavnici njemačkog HGL-a i turskog Tosčelika, od kojih je Vlada očekivala da ponude za ulazak u vlasničku strukturu fabrike dostave još u septembru. To se, međutim, još nije desilo, a iz Vlade i dalje ponavljaju da čekaju ponudu i da su u stalnom kontaktu sa više investitora.

Vlada zahtijeva od investitora izgradnju sopstvenog izvora energije za podgoričku fabriku, za šta je neophodno 500 miliona EUR. Zauzvrat, Vlada bi im šest godina subvencionirala cijenu električne energije.

Prema ranijim informacijama, Vlada predlaže investitorima gradnju izvora energije na Maoču, a od njih traži garancije da će taj objekat biti izgrađen kako bi im davala od deset do 20 miliona EUR subvencija godišnje.

Mina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније