Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2019. 20:11   >>  20:10

SIMOVIĆ U KOLAŠINU

Formiranje Agrobiznis centra novi impuls razvoju

Vlada će nastaviti da podržava Opštinu Kolašin na putu daljeg privrednog razvoja i podizanja kvaliteta života svakog građanina na tom području, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović prilikom radne posjete toj opštini.

"Simović je posljednjeg dana četvorodnevne radne posjete Sjeveru u Kolašinu održao sastanak sa rukovodstvom lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, sa kojim je potpisao i ugovor o formiranju Agrobiznis centra", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako se navodi, potpredsjednik Vlade je istakao da je posjeta bila prilika da se razgovara o planiranim i mogućim projektima, posebno onim koji će doprinijeti da Kolašin spremno dočeka predstojeću ljetnju turističku sezonu i na vrijeme se počne spremati za narednu zimsku sezonu.

"Analizirali smo šta je to što treba uraditi sa nivoa Vlade, odnosno resornih ministarstava, a posebno koje su to aktivnosti koje sa dodatnom energijom i entuzijazmom treba ubrzati sa nivoa lokalne samourave, kako bi se određeni komunalni sadržaji na prostoru grada doveli na nivo koji pripada Kolašinu i koji očekuju sve brojniji turisti", kazao je Simović.

On je kazao da je uvjeren da će lokalna samouprava, uz nastavak podrške Vlade, odgovoriti zajedničkim očekivanjima.

"Na sastanku je konstatovano da i Kolašin uveliko osjeća benefite izmjena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Povećanje prihoda lokalnog budžeta u prvom kvartalu pokazuje očekivani trend i ispunjenje projekcije od dodatnih preko million eura u prihodima lokalnog budžeta, na godišnjem novou", navodi se u saopštenju.

Prema ocjeni Simovića, dodaje se, i taj podatak je jedan od elemenata koji opravdava očekivanje pojačanih aktivnosti lokalne samouprave.

Potpredsjednik Simović i predsjednik Opštine Kolašin danas su potpisali i ugovor o formiranju Agrobiznis centra u Kolašinu, u kome će raditi dva agronoma. Agrobiznis centar će biti opremljen, uz podršku Ministarstva poljoprivrede.

"Ovo je još jedan od konkretnih pokazatelja podrške Vlade. Agrobiznis centar biće nova i važna adresa od interesa za građane Kolašina, prije svega poljoprivredne proizvođače. Na ovoj adresi zainteresovani će dobiti podršku za izradu biznis planova, objašnjenje o sadržaju sve izdašnijeg Agrobudžeta i projekata finaniranih iz EU fondova", kazao je Simović dodajući da u saradnji sa lokalnom samoupravom to treba da bude novi impuls razvoju poljoprivrede i preduzetništva u Kolašinu.

Simović je kazao i da je veoma važno da zaživi Agrobiznis centar u punoj funkciji in a primejru takvih centara, kakav je duže vrijeme na Žabljaku, odličnog primjera u Mojkovcu, Šavniku.

Predsjednik Opštine Milosav Bulatović zahvalio se potpredsjedniku Vlade na prilici da razgovaraju na teme i mogućnosti za razvoj poljoprivrede i uopšte opštine Kolašin.

"Sa optimiznom gledamo na mogućnosti razvoja poljoprivrede. Otvaranjem Agrobiznis centra dobijamo adresu koja će biti logistika i podrška za realizaciju projekata od značaja za razvoj poljoprivrede, unapređenja turističke ponude i otvaranje novih radnih mjesta", ocijenio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније