Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 06. 2019. 09:57 >> 09:57

REVIZIJA DRI

Negativno mišljenje na izvještaj Centra u Pljevljima

Državna revizorska institucija objavila je negativno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na pravilnost poslovanja Centra za socijalni rad u Pljevljima, dok je Centar za za socijalni rad u Nikšiću dobio pozitivno mišljenje.

 

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Centra za socijalni rad u Nikšiću za 2018. godinu utvrđeno je da je u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

“Revizijom pravilnosti poslovanja Centra za utvrđeno je da su  finansijske transakcije i druge aktivnosti u svim materijalnim aspektima usklađene sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju”, navodi se u saopštenju DRI koja je skrenula pažnju na evidentiranje depozita i dosljednu primjenu Uredbe o naknadi troškova za zaposlene u javnom sektoru i Zakona o javnim nabavkama.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Centra za socijalni rad u Pljevljima za 2018. godinu utvrđeno je da nije u svim materijalno značajnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

“Revizijom je utvrđeno da Centar u Godišnjem finansijskom izvještaju i poslovnim knjigama nije iskazao primitke u iznosu od 74.807 eura  po osnovu donacije  od UNDP-a, izdatke  u iznosu od 69.540 eura za realizaciju projekta „Pomoć u kući za stare“ koji su finansirani iz sredstava donacije, kao ni depozit na računu otvorenom za realizaciju navedenog projekta u iznosu od 5.595 eura , što predstavlja materijalno značajnu grešku u odnosu na utvrđenu materijalnost od 4.140 eura”, saopšteno je iz DRI.

Revizijom pravilnosti poslovanja Centra u Pljevljima utvrđeno je da finansijske transakcije i druge aktivnosti nijesu u svim materijalnim aspektima usklađene sa zakonima i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za reviziju.

“Neusklađenost se odnosila na nedosljednu primjenu Zakona o državnoj imovini, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru, Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, Pravilnika o načinu sačinjavanja i podnošenja finansijskih izvještaja budžeta, državnih fondova i  jedinica lokalne samouprave i Uputstva o bližem načinu vršenja popisa pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj imovinu”, navodi se u saopštenju.

Konačan Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziji pravilnosti poslovanja centra za socijalni rad u Nikšiću i Pljevljima za 2018. godinuobjavljen je na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније