Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

04. 06. 2019. 17:39 >> 17:39

MBA PORUČUJE

Razvoj ekonomije da bude prioritet

U Crnoj Gori je krajnje vrijeme da biznis zajednica odlučnije podigne glas, zahtijevajući da se svi okrenu ekonomiji i njenom razvoju, bez obzira na političke i druge razlike, saopštili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

“Ne pada nam na pamet da se bavimo političkim temama jer to nije naš posao, ali ako politika preuzima primat nad ekonomijom, onda je naša obaveza da podignemo glas protiv toga”, poručili su iz MBA.

Iz te poslovne asocijacije su kazali da bi bilo dobro što češće se zapitati koliko bi crnogorska ekonomija odmakla naprijed da su svi bili ujedinjeni po pitanju njenog razvoja.

“Posebno je problematično što se to, generalno, još ne shvata, ili neće da se shvati, i što se nesumnjiv prioritet daje politici i ostvarenju stranačkih interesa. MBA želi da ukaže na važnost zajedničkog djelovanja svih relevantnih političkih i drugih subjekata na planu bezrezervne podrške razvoju ekonomije”, rekli su iz te asocijacije.

Iz MBA su podsjetili da zastupaju poslovne interese privatnog sektora u Crnoj Gori, koji trpi zbog izostanka zajedničkog djelovanja u cilju unaprjeđenja ekonomije i razvoja biznisa.

“Više smo nego uvjereni da su sa ovim stavom saglasni svi ozbiljni predstavnici biznisa, kakvih je ogromna većina”, dodali su iz MBA.

Iz MBA su pozvali one, koji su po prirodi stvari najodgovorniji za kreiranje poslovnog ambijenta, da učine sve da još energičnije podstaknu razvoj biznisa.

“Povremena poskupljenja električne energije i nedovoljno prihvatanje predloga predstavnika biznisa kada je zakonska regulativa u pitanju, su problemi koje treba prevazilaziti u interesu ukupnog razvoja Crne Gore”, zaključili su iz MBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније