Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 09. 2013. 13:55 >> 13:55

ROK ISTIČE SJUTRA

Kupac prijeti raskidom ugovora

Rok za isporuku rude iz Rudnika boksita Nikšić ističe sjutra, nakon čega će kupac, prema najavama, raskinuti ugovor, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

U tom resoru podsjećaju da blokada isporuke rude iz Rudnika boksita Nikšić i raskid postojećih ugovora vodi ka gašenju kompanije.  

"Rudnici boksita Nikšić samo kroz realizaciju postojećih ugovora i obezbjeđivanje novih, koji su u najavi, imaju realan osnov za buduću eksploataciju boksita u Nikšiću, očuvanje optimalnog broja radnih mjesta i isplatu zarada. Poštovanje rokova i isporuka ugovorenih količina rude, dakle, predstavlja šansu za buduće poslovanje RBN, bez obzira na način reorganizacije kompanije", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Radnici rudnika Boksita i dalje blokiraju izvoz rude i ne pristaju na isplatu po 300 eura koliko im je nudio predstavnik Mađarske firme Vagon inpeks.

Izvoz rude, međutim, mogao bi da počne ukoliko Mađari radnicima do sjutra isplate po hiljadu eura.

Predstavnik Vlade u Odboru direktora Predrag Stamatović za Antenu M međutim kaže da je isplata i dalje neizvjesna.

„Imajući u vidu zahtjeve radnika jedini način da se situacija u Boksitima promjeni je da kupac izvrši dodatnu uplatu avansa, mimo ugovora. Hoće li to uraditi ili ne u ovom trenutku ne znamo. Znamo da kupac eventualno preduzima neke radnje kako bi možda omogućio da dođe do te uplate ali u svakom slučaju ono što je bilo ugovoreno on je ispunio i u ovom trenutku neizvjesna je ta isplata radnicima, rekao je Stamatović.

Sa druge strane predstavnik radnika Ilija Đilas kaže da su radnici iskazali spremnost za kompromis.

„Mi smo ponovo popuštili, pristali smo na to da se radnicima ne daju dvije plate nego da im se da po 1000 eura jer su radnici u problemima i dugovima“, kaže Đilas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније