Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 09. 2013. 13:41 >> 13:41

SMANJILI GUBITAK

Pobjeda u minusu 900.000 eura

Novinsko-izdavačko preduzeće Pobjeda završilo je prvu polovinu godinu sa neto gubitkom od 906,79 hiljada eura, 25 odsto manjim nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima iz bilansa kompanije, objavljenih na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), poslovni prihodi Pobjede na kraju juna su pali skoro deset odsto i iznosili su 1,18 miliona eura.

Poslovni rashodi su dostigli 2,81 milion eura, što je 23,5 odsto više nego u uporednom periodu. Troškovi zarada, njihovih naknada i ostali poslovni rashodi iznosili su 1,96 miliona eura, materijala 400,92 hiljade, a amortizacije i rezervisanja 143,28 hiljada. Ostali poslovni rashodi bili su 272,2 hiljade eura.

Ukupna aktiva preduzeća je na kraju juna vrijedila 6,03 miliona eura, što je skoro 20 odsto manje nego u uporednom periodu. Neraspoređeni gubitak je dostigao 24,94 miliona eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 4,41 milion, a kratkoročna 8,2 miliona eura.

Većinski vlasnik najstarijeg novinskog preduzeća u Crnoj Gori je država, kojoj pripada 85,99 odsto udjela, dok ostali akcionari imaju manje od jedan odsto dionica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније