Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 06. 2019. 13:25   >>  13:25 2

FZD SAOPŠTIO

Deponentima Atlas banke isplaćeno 62,5 miliona

Deponentima Atlas banke u stečaju isplaćeno je 62,54 miliona eura ili 69,64 odsto garantovanih depozita, saopšteno je iz Fonda za zaštitu depozita (FZD).

 

“Do srijede je isplaćeno ukupno 62,54 miliona za 7,93 hiljade deponenata”, rekli su agenciji Mina-business iz Fonda.

Iz FZD-a su, odgovarajući na pitanje da li je bilo prigovora prilikom isplate, kazali da je bilo 19 prigovora Fondu i 16 tužbi Upravnom sudu, od čega 13 za Atlas banku i tri za Invest banku Montenegro (IBM).

Deponentima Atlas banke isplaćuju se depoziti na 75 isplatnih mjesta Crnogorske komercijalne (CKB), Hipotekarne, NLB i Societe Generale banke Montenegro.

Ukupni depoziti kod Atlas banke, u koju je 5. aprila uveden stečaj, iznose 186,44 miliona eura, od čega je 89,59 miliona garantovanih.

Fond je, takođe, do sredine prošle sedmice isplatio 18,12 miliona EUR deponentima IBM-a, što čini 81,13 odsto ukupne obaveze FZD-a.

Stečaj u IBM-u proglašen je 4. januara, a FZD je obavezan da isplati 22,58 miliona za 2,73 hiljade deponenata, od čega je 2,34 hiljade građana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније